hocam merhaba, öncelikle sabrınızdan dolayı size teşekkür ediyorum, biz annelerin soruları hiç bitmiyor; sayenizde aydınlanıyoruz. benim soru(ları)m ise şu; oğlum 17 aylık 83cm ve 12,3 kilo hala anne sütü alıyor. Bu yüzdende gece 4-5 kez memede uyumak için kalkıyor.gözlerini açmadan emip bazen emmeden uykuya devam ediyor bazen saat başı bazen 2 saatte bir bu yaklaşık 10 saat böyle. bu durum doğduğundan beri onuda, malum anneyi de etkiliyor. Gelişimini olumsuz etkiler diye korkuyorum. Kesintisiz uykunun sağlıklı olduğunu defalarca sizden duydum. ama çözümsüzüm; meme vermesem sürekli ağlıyor susmuyor, su ve sütle kandırmaya çalıştım olmadı. oyun oynadım, uyandırdım yok. Bu keşmekeşin benzeri yemek konusunda da yaşanıyor.Gün içinde sadece; bir kase çorba(etli,sebzeli,tarhana,bakliyat bazen tek bazen karışık olarak), bir meyve(elma,armut,yarım muz birkaç üzüm), yatmadan (anne zoruyla) bir kase keçi yoğurdu bir kurabiye(cevizli,bademli anne yapımı), emiyor ve su içiyor bu arada asla hazır gıda vermiyorum. bu kadar. Sizce yeterli vitamini alıyor mudur? Bize önerilerinizi bekliyorum. Unutmadan küçük bir soru daha; birkaç gündür idrar yaparken(bende tutup sıcaklığından anladım) bezinin üzerinden tutuyor, ama ağlama ve huzursuzluk yok acaba neden olabilir? Şimdiden çok teşekkürler hocam, iyiki varsınız.
|