Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kırmızı,mor noktalar..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39762
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 02:57

Konu: kırmızı,mor noktalar..
Mesajı Yazan: umut2006
Konu: kırmızı,mor noktalar..
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2013 Saat 19:10
Kadir bey iyi günler.Oğlumun doğduğundan beri boyun ,yüz,kol bacak gibi yerlerinde kırmızı basmakla solmayan noktalar görürdüm..doktora sorduğumda büyüteçle bak istersen diye dalga bile geçmişlerdi..ıkınmaktan ve ağlarken olur demişlerdi..yüzünde ve vücudunda kılcal damarları çok belirgin..en ufak çarpmada morarır..şu anda 7 yaşında ve bu noktacıklardan ve bacaklarında  morluklardan (ben bisiklete çarpıyordur diyorum ama..)tek tük oluyor..asıl benim evhamım trombositi en son 130 çıkmıştı..benim de 130-140 arası çıkıyor..bu değerler ıtp düşündürür mü,genetik mi,ileride kötü bir hastalık habercisi mi diye bitmek bilmeyen sorular var aklımda..çocuğu incelemekten yoruldum..o da sesini çıkarmıyor yavrum..hocam değerli bilgileriniz ve bizim gibi evhamlı anneleri yönlendirip,doğruları anlattığınız teşekkürler..hayırlı günler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2013 Saat 19:35
Gripal enfeksiyonlardan sonra Trombositlerde azalma olabilir. hernekadar; 150 000 den az miktarlara "Trombositopeni" denirsede, İTP' lerde Trombositler, genellikle 20 000'in altına inerler. Bu sebeple, İTP düşündürmekten haylı uzak bir değer, ama 1 hafta sonra tekrar baktırmanızda fayda vardır. Sonucu görüşelim...   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat