Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dis dolgusu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39819
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 10:38

Konu: Dis dolgusu
Mesajı Yazan: selege
Konu: Dis dolgusu
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2013 Saat 11:41
iyi gunler kadir bey dilerim iyisinizdir,3,5 yasindaki kizimin  ust disleri,kopek disleri ve bazi azi disleri curudu,dislerini fircalar zymafluor kullandigi halde neden bu kadar curuk var anlamiyorum,dis dru azi ve kopek dislere dogu yapalim dedi,sizce gerek varmi? Malum drlar para icin hersey yapalim diyorlar narkozla yapilacak dolgu cocuk zararli olurmu? Saygilar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2013 Saat 21:40
1- Zymafluor'un kesinlikle koruması gerekirdi. Ya süt/sütlü gıdalarla birlikte verdiniz, yada geç başladınız.
2- Erişkinlerde olduğu gibi, "kanal dolgusu" gibi işlemler yapılamaz ama, sathi dolgular yapılabilir.
3- Hepsini anladıkta, "köpek dişlerini" asıl çürüttü, onu anlamadım... Devamlı emziğine basl veya reçel mi sürdünüz, yoksa, tülbent'e sarıp, devamlı ağızında "lokum mu" tuttunuz?

Mesajı Yazan: selege
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2013 Saat 21:50
evet kadir bey gec basladik ama 1 yildir kullaniyoruz,kullandigimiz halde curumeler hizla devam ediyor.Sutlu gidalarla vermiyorum,gunun herhangi saatinde veryorum.Kizim emzik biberon kullanmadi,recel-lokum asla olmadi.Yalniz aksam yatarken balli sut iciyor ondan olabilir mi ? Saygilar tesekkurler.( kadir bey maca bakmiyormusunuz? :) )

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2013 Saat 23:05
Yatarken içtiği "Ballı süt" sebep olmuş olabilir. En azından, sütün arkasından biraz su içirseniz, etkisi azalır.
Ne maçı? Eğer Futbol maçından bahs ediyorsaniz, ben hayatımda 1 defa bile  Futbol maçına gitmedim, Takım da tutmam... Maalesef, hiçbir zaman böyle "lükslere" sahip olamadım..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat