Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boy Kısalığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39865
Tarih: 17 Kas 2025 Saat 13:07

Konu: Boy Kısalığı
Mesajı Yazan: sozgumus
Konu: Boy Kısalığı
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2013 Saat 14:35
Hocam İyi günler. Benim 4 yaşında 82 cm boyunda  ve 11 kg ağırlığında bir kızım var. Eşimin Hamilelik döneminde gelişimi geriden geliyordu. 3 hafta erken doğdu. daha sonra bunu Erciyes Üni. Tıp Fakültesi ve Hacettepe Tıp Fakültesine götürdüm. Herhangi bir rahatsızlık çıkmadı.Ergenliğe kadar zamanı var herhangi bir rahtsızlığı olmadığı için bir den boy atar ve kilo alır dediler. Bunun için ne yapmamızı önerisiniz. Acaba Kemik iğnesi falan kullanmalı mıyız?Ayrıca süt ve süt ürünleri de kullandıramıyoruz çocuğumuza. Beslenmesi için de bir öneriniz olursa sevinirim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2013 Saat 23:01
2 yas cesametinde..Kemik ignesi dedikleri; "Calci-ostelin" igneleri, 50-60'li yillarda kaldi.. HICBIR ISE YARAMAZLAR.
Gelismesinin geri kalmasi, sutlu gida almadigi icindir. Suyu ilik, hamam suyu gibi verin, sutu soguk verin. Ayrica, yemek ustlerinde tatli niyetine dondurma yedirin. Daha iyi gelismesi icin sut- sutlu gidalar almasi yeterlidir. Sutlu gidalari (gunde en az 600ml) almaya basladiktan 6 ay sonra 1 ampul Dvit3 icirilebilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat