Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39882
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 13:37

Konu: Kabızlık
Mesajı Yazan: Nejlagultekin
Konu: Kabızlık
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2013 Saat 14:02
Sayın hocam:
Medicalparkta kadın doğum uzmanıyım 3 aylık bebeğim var. Yaklaşık bir aydır bebeğimde kabızlık problemi var. Şimdiye kadar günde yedi sekiz kez kaka yapıyordu. Doktor çok besliyorsun hızlı büyüyor kuşamları da çok beslemekten dedi. Yemeğini azalttık. Ertesi gün çocuğun hemen kaka yapma sıklığı 2-3 güne bir olmaya başladı. Doktoru sabah akşam 2 kaşık zeytın yağı ve pipoya zeytinyağlı masaj önerdi. Böylelikle 2-3 gün ara ile kaka yapıyordu. Şuna 3 gün oldu hala yapmadı. Bütün bu yaşadıklarımız normal mi yoksa ben yanlış bir şeyler mi yapıyorum tşk 

-------------
Opr.dr.n.gultekin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2013 Saat 18:06
Sayin meslekdasim,
Siz yanlis yapmiyorsunuz, yanlis yonlendiriliyorsunuz. Bu yasta bebekler, 7-8 gunde bir dahi kaka yapabilirler. Kabiz diyebilmek icin, bebeginizin sert kaka yapmasi gereklidir. Yumusak kakayi isterse 8 gunde bir bile yapabilir, buna kabizlik denmez.
Ayrica kabizlik oldugunda; bebek ikinir ama kakayi cikaramaz, biz o zaman mudahale ederiz. Yoksa bebek rahatsa, ikinmiyorsa, isterse 8 gunde bir kaka yapar, biz karismayiz. Oyle "popoya masaj" gibi hicbir TIP kitabinda yazmayan sacmaliklara da hic gerek yoktur. Eger kakasi yumusak ise, zeytinyagi icirmeye de gerek yoktur.
3 aylik kiz bebek: 5.7kg, Erkek bebek; 6.2kg olmalidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat