zona
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39885
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:52
Konu: zona
Mesajı Yazan: nurgül aziz
Konu: zona
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2013 Saat 17:04
meraha kadır bey caganın sırtından memesının altına dogru bır kızarıklık vardı dun kşam 2 parmak kalınlığında sabah kızarıklık hafiflemişti ama yerı bellıydı doktora goturdum cocuk doktoruna zonaya benzıyor dedı aklovir%5 krem verdı surup vermem ıcınde tahlıl yapmam lazım dedı ama ben yaptırmadım dedım bırgun daha bekleyelım ama kıremı şimdı surmeye başladım birde sizin fikrinizi almak ıstedım 9 aylık bebekte zona olurmu olursa cabuk gecermı tedavisi nasıl olur
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2013 Saat 18:34
Bu doktorun, pek bir sey bildigi yok. O krem, Ucuk'da kullanilirda, Zona dokuntusunde bir ise yaramaz, zira virus, omurgadaki sinir uclarindadir. Ucuktaki gibi lezyonda degil... Surup seklini kullanmaniz gerekir.
Dokuntu; Zona mi? Onu resim gormeden kesin soyleyemem..Tahmini olarak; Eger elinizi surdugunuzde ve kasidiginizda cocugun hosuna gidiyorsa, bocek isirigi demektir. El surdugunuzde cok rahatsiz oluyor ve el surdurmuyorsa, o ZONA dir.
|
Mesajı Yazan: nurgül aziz
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2013 Saat 19:30
zaten akşam kızarık olan derı saba azalmıştı kızarıklığı ben gece stilex sürdüm omu işe yaradı acaba bırde böcek ısırı okadar uzun olurmu sırtından baslayıp koltukaltından memesının altına kadar inşallah oyledir kıremi kullanmıyorum azaman dimi elimi suruncede her ıkı tepkıyıde vermıyor aslında
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2013 Saat 06:02
Bocek isirigi; nokta-nokta seklindedir. Allerji ise, 'alan' halindedir. Elinizi surdugunuzde tepki vermiyorsa, kesin Zona degil..
|
|