Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Röntgen bulgusu (öksürük)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39957
Tarih: 27 Oca 2026 Saat 16:04

Konu: Röntgen bulgusu (öksürük)
Mesajı Yazan: DNA
Konu: Röntgen bulgusu (öksürük)
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2013 Saat 23:47
3 yaş 9 aylık oğlumu haftalardır süren öksürüğü ve halsizliği nedeniyle doktora götürdüm. Ciğerlerini dinleyip röntgen istedi. Ciğerlerde sorun var dedi. Röntgeni görünce de bronşit teşhisi koydu.
Macrol ,ventolin ve asist yazdı.
Ben yıllardır sizi takip eden biri olarak bronşitin röntgen bulgusu olmadığını biliyorum ancak filmde doktorun gösterdiği sağ taraftaki dumanlı bölge canımı sıktı.Bu nedir şimdi gerçekten ciğerlerde sorun var mı?
Ventolin ve asist vermiyorum ama mahalle baskısı yüzünden macrolü vermeye mecbur kaldım ve bugün 4.gün olmasına rağmen ilk defa çocuğun ateşi yükseldi. Ben bunun virütik bir hadise olduğu ve ant.in vücudun bağışıklığında rol alan bakterileri öldürdüğü için ateşin çıktığı sonucuna vardım doğru mudur?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2013 Saat 18:54
1- O golge, cocugun Film cekilirken "yamuk durmasi' ile ilgili. Dikkat ederseniz, sag omuz yukarda. Daha dogru-durust bir Akciger filmi cekmekten bile acizler.
2- Dogrudur; Astim veya Bronsit'in Rontgen bulgusu yoktur.
3- Makrol'u hemen kesin. O "mahalleli etraf" emin olun hicbir sey bilmiyor, sadece kendi yedikleri KAZIKLARI, herkezin yemesini istiyorlar o kadar..

Mesajı Yazan: DNA
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2013 Saat 20:13
Kadir Bey çok haklısınız gerçekten de oğlum röntgen çekilirken çıkan sesten korktuğu için hareket etti.İki kere çekildi o yüzden iki kez ışın almış oldu. İlki hiç çıkmamıştı. 
İlacı kesiyorum. Ya da en azından verirmiş gibi yapıyorum :)  
Şimdiye kadar sizi değil de doktorumuzu dinleseydim kendiliğinden geçen hastalıklar için  8 aylık oğluma 4 , büyüğe  de 3 kutu daha ekstradan antibiyotik kullanmış olacaktım. 
Teşekkür ederim cevabınız için.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat