Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak deliği yara oldu.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39960
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 00:01

Konu: Kulak deliği yara oldu.
Mesajı Yazan: keskine
Konu: Kulak deliği yara oldu.
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2013 Saat 00:59

Merhaba Kadir Bey,

Kızım 5,5 yaşında 1 ay önce çok istediği için kulağını deldirdik allah şükür birşey yok derken 1 hafta kadar önce ilaçlı deldklerinde taktıkları küpesini gümüş küpe ile değiştirdim.Bugün kumsaldan geldiğimizde küpesinde yosun farkettim küçücük takılmış alayım derken ne göreyim.kulağı kırmızı şişmiş sulanmış birde üstelik küpe kulağına yapışmış o kadar sıkıştırmışki morarır gibi olmuş gömülmüş kulağa.çok korktum hemen dr.a gittik,küpeyi çıkarmıştım.Birkaç gün takmayın denize havuza girebilir battikon sürün sık sık dedi ama.Fucidin falan sürmeden geçermi? Çünkü ilaç vermedi.Birkaç gün sonra takın dedi küpeyi.

Ne yapmalıyız? İlaç sürmelimiyiz battikondan sonra? ayrıca 1 ay kadar sonra olunca mikropmu kaptı acaba.Kızım kulağını deldirdiği akşam dışında ilaç sürdürmemişti sadece ilk gece bepanthene plus kullanmıştı :(((( Kulağı mor ve hala şiş küpe kulağını çok kıstırmıştı herhangi bir zarar vermişmidir? Kan gitmediyse kulak ucuna diye sordum :((((  teşekkür ederim.Saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2013 Saat 19:10
SADECE; Batticon surun. Ilk delindiginde bile Krem iyi gelmez, simdide.. Denize girebilir. 2-3 ay kupe takmayin. Taktiginizda da "Halka kupe" takin ki, bir hadise olursa gorebilesiniz.

Mesajı Yazan: keskine
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2013 Saat 19:27
Delik kapanır diyorlar yara iyileşirmiş.Sadece iz şeklinde kalır çok zaman geçerse küpe takamazsın diyorlar doğru mu Kadir Bey? tekrar deldirmek gerekmez değil mi? Tekrar ilk delindiğindeki ilaçlı küpelerden taksak faydası olur mu sizce ?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2013 Saat 22:08
Halka seklinde olanlardan taktirin. Veya ilacli da olsa,taktiktan sonra, bir kulak cubugu ile Batticon surun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat