Gelişim
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40003
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 17:56
Konu: Gelişim
Mesajı Yazan: kartanesi
Konu: Gelişim
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2013 Saat 08:52
Hocam oğlum 58 aylık.(29 ekim 2008 doğumlu)Şu an kilosu 16.5kg boyuda 104cm 6 aydır süt içmiyor.Peynir,yoğurt yemez.sulu yemek,çorba yemez.
Yediği şeyler köfte,kıymalı yumurta,makarna,pilav,meyve iyi kötü yer.1 yıl öncesine kadar günde nerdeyse 1 litreye yakın süt içerdi.Sipraktin huysuz ve sersem yapıyor oğlumu ne yapacağımı şaşırdım zorla ağzına tıksam diye geçiriyorum bazen içimden.
Kilosu ve boyu normal mi.(Doğum kilosu 4550gr,boyu da 49cm idi)
------------- http://imageshack.us/
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: sozgumus
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2013 Saat 10:03
senin çocuk yine iyiymiş.bizim kız 35 aylık 83cm 11kg biz de aynı süt ve süt ürünleri yediremiyoruz. ne yapacağımızı şaşırdık.keşke bize de çözüm olsasizzegelecek öneri.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2013 Saat 19:10
|
Her iki vak'ada da sutun icirilmesi sarttir. Suyu;ilik,hamam suyu gibi verin, sutu soguk verin. Yemeklerin ustune dondurma verin. Dondurmayi severse, ona caktirmadan dondurmanin ustune az soguk sut ilave edin, zamanla sutu arttirin.
|
Mesajı Yazan: elveda
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2013 Saat 00:19
|
benim oğlum doğduğundan beri ağzına sütü sürmedi, yoğurt da yemiyor. her türlü vermeyi denedim meyveli meyvesiz nedense çok tiksiniyor. anne sütü veriyorum ama yeterli değil günde 200 ml anca geliyordur. su ile yapılan muhallebiyi sütle yapıyorum bu işimizi görür mü hocam? birde ara sıra tarhana çorbasını sütle yapıyorum. öyle yiyiyor zarla zorla ama hergün de veremiyorum tiksinip bırakırsa diye. birde gün içinde 1 tatlı kaşığı kadar labne yiyiyor hepsi bu :( (15 aylık)
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2013 Saat 04:32
|
Bir sekilde, gunde en az;600ml. sut/sutlu gida almasi gerekir. Kasar turu peynirlerin;100grami, 500ml sute tekabul eder. Peynire agirlik verin.
|
|