Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göz kapaklarında şişlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40028
Tarih: 20 Kas 2025 Saat 18:43

Konu: Göz kapaklarında şişlik
Mesajı Yazan: azraeren75
Konu: Göz kapaklarında şişlik
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2013 Saat 18:48
Hocam Merhaba,

Benim 6,5 yaşında bir kızım var. 2 gündür göz kapakları şişik. Daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştık. Yine 2 akşamdır, akşam üzeri ateşi çıkıyor. Ibufen veriyorum rahatlıyor. Sabaha ateşli kalkmıyor ve gün içinde ateşi çıkmıyor. Ağzında af türü yaralar da var. Sulu yiyebiliyor. Burun tıkalı. Bugün baktım sağ bademciği de dışarıdan fark edilecek derecede şişik.

Ben sabahtan beri serum fizyolojik ile burnu açmaya çalışıyorum ve yastığına cold mix damlatıyorum. Göz kapaklarının şişmesi mühim bir durum mudur? Daha önce hiç burun tıkanıklığı da yaşamamıştık. Ne tavsiye edersiniz?

Saygılarımla,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2013 Saat 20:23
Gecirmekte oldugu "Viral enfeksiyon" yapiyor. Tek bademcigin sismesi genellikle; "Enfeksiyoz Mononukleoz" belirtisidir. Bu hastalikta viral bir hastalik olup, tek farki ates uzun( 1hafta) surebilir.Antibiyotik verilmez. Capaklanma yoksa, goz kapaklarinin sismesi onemli degildir. Serum fiz ile burnunu acamazsaniz, Iliadin pediatrik burun damlasindan; gunde 2x2'ser damla buruna damlatin(3gun). Sonra,Serum Fiz ile devam edin.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2013 Saat 22:32
Teşekkür ederim hocam.

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2013 Saat 10:10
Hocam bugün diğer bademcikte şişti sağ bademciği daha da büyüdü bir de ağzında aşırı bir koku var. Gözler yine şiş. İliadin kullanmaya başladım zaten sağ burnu akmaya başlamıştı. Sol burun tıkalı. Ağız kokusunun yoğun olması ve sol bademciğin şişmiş olması tabloda bir değişiklik yapar mı?

Saygılarımla,

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat