Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

EMZİRME VE GEBELİK

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40034
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 00:06

Konu: EMZİRME VE GEBELİK
Mesajı Yazan: moralist
Konu: EMZİRME VE GEBELİK
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2013 Saat 15:53
Merhaba Hocam,

Her zamanki gibi sizin kıymetli bilgilerinize ihtiyacım var...oğlum şu an 15 aylık ve ben henüz hamile olduğumu öğrendim..yaklaşık 2 aylık hamileyim...oğlumu emzirmeye devam ediyorum...çok az ek gıda alıyor büyük oranda anne sütüyle besleniyor...ne yapacağımı şaşırdım...emzirmenin düşüğe neden olduğu konusunda görüşler var...bebeğimi emzirmeye devam edeceğim fakat belli bir gebelik aşamasında sütten kesmeli miyim?...eğer devam edeceksem yeni bebeğin beslenmesini etkilemez mi?...yani her ikisine de benim sütüm yeterli olur mu?...ne yapmam gerekir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2013 Saat 19:41
Ne yapacaksiniz? Aynen devam...Sizinde gordugunuz gibi, 2 aydir emziriyorsunuz, hicbir "olumsuzluk" olmadi. Tek mahzuru; hem memedeki, hem karninizdaki bebegi beslemek SIZI yipratabilir. Bunun icinde, bol proteinli gida almaniz yeterlidir.

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2013 Saat 19:36
    teşekkür ederim...KizBebek    zaten çok ilginç sürekli et yemek istiyorum....

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2013 Saat 19:51
Dogumdan sonra,her iki bebegide emziren hastalarim oldu... Ama buyuklerin emmeleri cok kisa surdu.

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2013 Saat 16:06
hocam bugün kontrole üniversiteden bir doktora gittim...kendisiyle ilk görüşmemiz oluyor...kesinlikle hemen bebeği emzirmeyi kesmelisin dedi...bu arada 10 gün önce izindeyken bebeğin gebelik kesesini ilk gören doktor emzirmeye devam dedi ve elevit verdi...üniversitedeki doktor eleviti 12.haftada veriyoruz sadece folik asit yeter dedi...sizin de bildiğiniz gibi insanların kafası sürekli allak bullak oluyor bu çelişkilerle...ancak size itimadım tam olduğu için emzirmeye devam edeceğim...yalnız çok merak ettiğm birşey var size sormak istediğim...bugünkü kontrolde doktor gebeliğimin muhtemelen ikiz olarak başladığını ve birinin hayatta kaldığını söyledi ve bana da ultrasanda gösterdi...bir kesenin içi boş birinin içinde 7 haftalık bebek olduğunu işaret etti...ara kanamamın olup olmadığını sordu gerçekten de olmuştu...
merak ettiğim şu, acaba emzirmemle ikiz olduğu düşünülen gebelikten birininin düşmesinin bir alakası olabilir mi?....bu konuda fikriniz nedir?

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2013 Saat 19:26
Tasalariniz bosuna. Ister Elevit verin, ister folic Asit. Ayricada Folik asitin etkili olabilmesi icin, hamilelikten en az 6 ay once ilaca baslanmasi gereklidir. Bu saatten sonra, alsaniz ne olacak, almasaniz ne olacak!!

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2013 Saat 00:33
vallahi ne diyeyim şu dünyadaki bahar devrimlerinin tıp dünyasında yaratılması gerekir...çok teşekkür ediyorum cevabınız için hocam...zaten ben herkese kulağımı tıkayıp emzirmeye devam ediyorum...herhalde doğa herşeyin farkındadır ki tekrar hamileyim ve Allaha şükür herşey yolunda...oğlum da mutlu minik bebeğimizde...bugün internetten bu konuyla ilgili forumları okurken şöyle bir bilgiye ulaştım,
"Doğumda önce bi on günlük süreçte kolostromun oluşmasına izin veriyoruz..Birinci bebeği emzirmiyoruz ki hormonlar bebeğin haftasını algılasın ve doğum haftasına göre ihtiyaçlarını karşılayacak kolostromu oluştursun..
Doğumdan sonra ki bir hafta da bebeğin kolostorumu iyice almasına müsade ediyoruz.Bir hafta kafiymiş ama,iki hafta beklemeyi düşünüyorum ben..Sonrasında iki bebeğin emmesi sonucu ne oluyormuş biliyor musunuz? 
İkisinin tükrük bezlerinden salgılanan tükrükle bir tahlil yapıyor hormonlar ve iki bebeğinde ihtiyacını karşılayacak sütü oluşturmaya başlıyormuş..
Yaniiiiii bir mucizeeeee oluşuyor..."
bu konuda bir bilginiz var mı hocam?

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2013 Saat 02:06
Bir yerlerden, yarim-yamalak bir seyler duymuslar ama kendileride ne dediklerinin farkinda degiller.
1- Kolostrum, zaten 1-2 gunde biter ve normal anne sutu gelmeye baslar. Oyle 2 hafta Kolostrum salgilanmasi diye bir sey yok...
2- Tukruk tahlili diye bir sey yok, cocuk anne karninda iken memeler nasil sut yapacaklarini biliyorlar. HATTA KIZ VE ERKEGE FARKLI SUT YAPILIYOR. O "TAHLIL", bebek memede iken degil, anne karninda iken yapiliyor.
Zaten; "- Doğumda önce bi on günlük süreçte kolostromun oluşmasına izin veriyoruz-" diyerek, kendi kendini yalanliyor, benim dedigimi diyor. Mesaj; anne karninda iken gidiyor... Memedeki uyari; sadece yapilacak sutun miktarini ayarlamaya yoneliktir, terkibine degil..
3-

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2013 Saat 02:00
maalesef iki gün önce düşük yaptım...birşey düşünmeme gerek kalmadı

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2013 Saat 04:44
Cok gecmis olsun, simdi hemen meme verdinde ondan oldu diye yuklenecekler, sakin dert edinmeyin.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2013 Saat 12:12
evt hocam aynen öyle deyip iyice psikolojimi bozuyorlar...size buraya yazdım tek mantıklı cevabın sizden geleceğini bildiğm için...ben memeden olduğuna kesinlikle inanmıyorum tabiiki...ayrıca doktorun küretaj önerisini kabul etmedim herşeyin doğal yolla bitmesini istedim...şimdi  sulcid, gyno ferro sanol içiyorum ve emzirmeye devam ediyorum...gece sancıyla acile gittiğimde başıma neler geldi hiç anlatmayacağım...malum bu saçmalıkları defalarca dinlediniz diğer bütün arkadaşlardan...tam bir Türkiye klasiği...doktoralı bir cahil damgasıyla önerdikleri tedavi yöntemlerini kabul etmeden geri döndüm...beni dinlediğiniz için teşekkür ederim...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat