Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

nedensiz ateş????

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40065
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 15:33

Konu: nedensiz ateş????
Mesajı Yazan: aslıbebek
Konu: nedensiz ateş????
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2013 Saat 15:20
hocam merhabalar 3,5 aylık kızımı 4 gün önce 37,7 ateşle acile goturduk bogaz kulak enfeksıyonu yoktu burun akıntısıda yoktu dr kan ve idrar istedi kanda crp 2,09 cıktı onemsız dendı eve gonderıldı gece ateş devam etti sabah vucutta dökuntuler basladı kızımı baska bır doktora goturdum kızınız grip dedıler bu sırada yeşil kaka yaptı gaita tahlili temiz çıktı ben bu teşhise guvenmeyıp kızımı baska bır uzmana goturdum doktorumuz derhal crp istedi crpmiz 30 çıktı acil amikosit 50 çarpı 2 sabah akşam tedaviye baslandı iğnelerimizi olduk fakat ertesi sabah kızarıklıklar artmıştı vücutta baslayıp baş ve kol bacaga yayıldı tekrar crp yapıldı deger 32 olmuştu çiftli antibiyotik tedavisine geçilecek dendi ve zeynep kamile sevk edildik burda tüm testler sil bastan yapıldı kan idrar kültürü akciğer filmi tüm batın ultrasonu yapıldı bugun 2. günümüz ateş sabah 36, 5 tu şimdi 37 oldu tekrar kan aldılar niye aldıklarını söylemiyorlar yarın tiroit bakacaklarını söylediler kızımın dili dışarda oldugu için ve hocam düşük ihtimal ama belinden su alabiliriz dendi bu beni çok korkuttu hocam bu işlemler doğrumu sizce bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var çok endişeliyiz sadece bekliyoruz kan alıp duruyorlar ve çiftli antibiyotik yapıyorlar lütfen hocam bizi aydınlatın kızıma ne olmuş olabilir?)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2013 Saat 20:57
1-Kan tahlilindeki WBC degerine bakin. Eger; 17.5 dan dusuk ise:
KACIN ORADAN............
2- Tiroid icin, bana yuzunun bir resmini gonderebilirmisiniz?
3- 37 derece; ATES DEGILDIR.....
Acil cevap bekliyorum...

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2013 Saat 21:33
hocam tahlil sonuçlarını bize söylemiyolar hastanede ama iki gün önce idrar yaptırmıştık wbc idrarda 0 yazıyor hastanede olduğum için telefondan yazıyorum hocam resim ekleyemiyorum

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2013 Saat 21:44
hocam kan tahlilinde wbc : 5.1 demiş

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2013 Saat 21:53
hocam şimdi boşu boşunamı antibiyotik yüklüyorlar kızıma bana sebebinin virütik olabileceğini söylediler o halde neden antibiyotik kullanıyorlar kafamız çok karıştı hocam bir yandan da kızamık araştırması yapıyorlar döküntüler için

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2013 Saat 00:31
Evet, aynen oyle... Bosubosuna antibiyotik yukluyorlar..Hem viral oldugunu soyleyip, hem antibiyotik verebilmek icin baya ileri derecede aptal olmak gerekir.
.............KACIN ORADAN..............
Cocuklarda; 1 yasindan evvel, Kizamik gorulmez. Anneden gecen antikorlar onu korur. Tek istisnasi; anne hic Kizamik ASIsi olmamis olacak veya hic KIZAMIK gecirmemis olacak.
Kacin ve arkaniza bile bakmayin.

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2013 Saat 01:59
hocam peki bu kırmızılıklar neden oldu ve ne yaparsak gecer kendı kendıne gecmesını mı beklemeliyiz?

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2013 Saat 02:03
bir de soyledıkleri şu çocugunuz tedaviye cevap verdi ateşi düştü o yüzden antibiyotik tedavisine devam edicez diyorlar

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2013 Saat 06:06
Aptal olduklarindan, sacmalilarinin sonu gelmez. Eger, ates dusup, dokuntu ortaya cikti ise; bu 6.Hastaliktir.
..............KACIN ORADAN.............

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2013 Saat 10:43
hocam o olasılığı elediler çünkü döküntü ateş ile başlamış dediler hala bir cevap vermiyorlar kan testinde bakteri üretmeye çalışıyolarmış bu da biraz uzun sürebilirmiş

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2013 Saat 19:01
Kan kulturu; en az 10 beklemek demektir. Ne yani, 10 gun hastanedemi kalacaksiniz...Iyi is, hastane bos oldugunda, yatir hastayi, al bir kan kulturu, beklesin 10 gun..Helal olsun, hastane dolsun!!!...
..................KACIN ORADAN..........

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2013 Saat 00:26
Zaten onlarda isin farkinda, "Viral hastalik" oldugunu domuz gibi biliyorlar. Ama illaki hastayi meraklandirip uzup parasini alacaklar.

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2013 Saat 09:36
hocam şimdi doktorla konuştum virütik ise neden antibiyotik kullanıyoruz dedim onlarda virüsün bakteriye çevirebileceğini önlem amaçlı antibiyotik aldığımızı söylediler 1 hafta kullanmamız lazımmış bebegım 3,5 aylık oldugu için menenjit oluşturma riski varmış

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2013 Saat 18:56
Palavranin, palavrasi.. Bu mantikla zaten, her hastaya antibiyotik yaziyorlar. 40 seneden fazla doktorlugum var, boyle Viral hastaligin arkasindan Bakteriel hastaligin geldigi durumlara; senede ya;1 veya;2 defa rastlamisimdir. Onlara da, oldugunda, bir 'Kan sayimi' yaptirip, WBC ye bakarak, gerekiyorsa antibiyotik vermisimdir.
Bu arada; Enfeksiyoz Mononukleoz oldugunu kabul ettilermi???

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2013 Saat 19:52
hayır hocam öyle birşey demediler bugün hoca gelip baktığında 6. hastalık bu dedi döküntüler solmaya başlamış dedi kızamık negatif cmv negatif tiroidlerine normal dendi hocam ama kızımın dili hep dısarda ve surekli ellerini yiyo bunun zeka geriliği ile ilgili olabileceğini söylüyolar biz şaştık kaldık kızım çok normal gözüküyo ve gelişimide iyi giderken böyle bişey mümkün mü hocam hergün yeni bir şey çıkıyor eşimle napıcaz bilmiyoruz

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2013 Saat 03:01
Dedim ya, bana bir yuz fotografini gonderin...

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2013 Saat 12:16
Hocam buyrun bebeğin resimleri;

http://imageshack.us/photo/my-images/443/q1gm.jpg/">

http://imageshack.us/photo/my-images/443/0hnt.jpg/">

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2013 Saat 19:52
HIPOTIROIDI ILE EN UFAK BIR ALAKASI YOK........
Sadece; yuzunde, asiri sicak tutmaya bagli "isilikler" var.
Gaddar anne, bu sicakta birde cocukcagiza takkemi giydiriyorsunuz???? Hemen o takkeyi atin ve tek penye giydirin....
Haa, bu arada asiri terlemis ve su ihtiyaci ARTMIS OLABILIR, ARADA BIR SU TEKLIF EDIN, ISTEDIGI KADAR ICSIN.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2013 Saat 20:26
hocam o döküntüler ateş sonrası oldu hastane odası biraz soğuk bu nedenle giydirdim hocam peki zekası için başka bir test önerirmisiniz bu dili dışarda tutma otistik çocuklarda görülüyormuş ben çok endişelendim

Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2013 Saat 02:42
Genede, cok bunaltmissiniz, ustunu acin... ZEKASINDA HICBIR SEY YOK, var diyenin alnini karislarim... Fistik gibi kiz...Dili disarda tutma olayi; Otistik cocuklarda degil, Hipotiroidi durumlarinda olur, hangi zeka ozurlu soyledi ise, ona bir zahmet ogretiverin...

Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2013 Saat 02:56
hocam iyi ki varsınız siz olmasanız biz kime güveneceğiz çocuklarımızı emanet ettiğimiz insanları görüyoruz ! sabırla sorduğumuz soruları yanıtladığınız için teşekkür ederiz Allah sizi başımızdan eksik etmesin !

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat