Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gaz problemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40094
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 18:14

Konu: gaz problemi
Mesajı Yazan: ferem
Konu: gaz problemi
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2013 Saat 17:02
Kadir Bey iyi günler
4 aylık bebeğimle doğduğundan beri aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.
Emziriyorum, gazını çıkarması için bekliyorum 4-5 kere de kesin üstten gaz çıkarıyor, daha sonra uykusu geldiğinde yatırdığımda bir  rahatsızlık hissediyor, ağzını büzüyor ellerini çırpıyor, anlıyorum ki gazı var, tekrar kaldırıyorum üstten gaz çıkarıyor ve yatıyor, uykuya dalana kadar 4-5 kere de böyle çıkıyor.
Ayrıca kusması da var.Zaten kilosu fazla, çok yiyor.Sadece anne sütü ile şu an 8 kilo.
Bu problem çok yemekten mi kaynaklanıyordur ? Yoksa reflüde bahsettiğiniz gibi yattığında yemek borusu mu rahatsız oluyor. Çünkü her kaldırışımda geğirme gibi değil de bişey boğazına geliyor da yutkunuyor gibi yapıyor.Nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama"gıp gıp" gibi bi ses
Bir de gün içinde alttan gaz çıkarması çok nadir. Kakasını yaparken gazla  sesli ve fışkırtarak yapıyor. Bazen kakasını bile yapmakta sıkıntı yaşıyor. Yapamadığında huzursuz oluyor ,ağlıyor.Ama oyun oynatıp unutturabiliyoruz. Yapana kadar ağlaması sürmüyor yani, ara ara ağlıyor
Alttan gaz çıkaramamış olması mı acaba mideyi rahatsız eden? Çözemedik biz bu sorunu
Reflü ise ne yapmak gerekir, ya da tam teşhis konulması için ne yapmalıyız? yoksa normal olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2013 Saat 19:26
Reflu ile alakasi yok...
Butun problem, asiri fazla yemesinden. Biliyorsunuz, bebeklerdeki gazin sebebi, HAREKETSIZLIKTIR. 4.aydan sonra donmeye basladiklarinda, gaz problemi biter. Sizin bebek(?)-cinsiyeti belli degil- biraz "agir vasita" oldugundan, gec hareket edebilir ve gazli donem biraz daha uzun olabilir..
Sizin yapmaniz gereken, kucaginiza alip, sirtinin alt kismina (bezin ustune) alkis yapar siddette, avuc icini biraz cukur yapip vurmaktir. Vurma kuvveti, alkis yaparkenki kuvvette olmali.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat