geçmeyen ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40145
Tarih: 09 Kas 2025 Saat 17:21
Konu: geçmeyen ateş
Mesajı Yazan: nilcey
Konu: geçmeyen ateş
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2013 Saat 09:37
merhaba dr bey.kış yaklaşıyor hastalıklarımız gene başladı.çarşamba akşamından beri geçmeyen ateşimiz var.kızım 36 aylık.13,6 kg. başka hiç bir araz yok şimdilik.boğazı da kırmızı değildi dün akşam. burnu akmıyor.öksürük yok.kreşe başladı bu hafta. ateş düşürücü ile biraz geçiyor sonra gene. 38,5 lara çıkınca mızmızlanıyor ateş düşürücü veriyoruz. keyfi yerinde.ağzında koku ve pas yok. neden oluyordur. dr a gitmedik. antibiyotik verirler diye.
bir de eskilerin yaptığı tek doğru şey ateşliyken üstünü örtüp terlemektir gibi bir şey dediğinizi hatırlıyorum. bu yapılmalı mı. havale öykümüz de olduğundan biz hemen üstünü soyup mızmızlandığı anda şurup veriyoruz. kendimiz ateşlendiğimizde üstümüzü örtüp terleyip iyileşiyoruz. ama çocukta korkuyoruz. hangisi doğru.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2013 Saat 19:12
1- Grip geciriyor, ilk 2 "okul seneniz" bu sekilde, devamli hasta olarak gececek..SAKIN boyle durumlarda; ASLA antibiyotik vermeyin, gerekmedikce atesini dusurmeyin.
2- Ates yukseldikten sonra "Havale" gelmez.. Bazi keriz doktorlarin iddialarinin aksine, atesi 40 derece olmus bir cocukta, havale olmaz ( bu durumda soguk tatbik edilirse veya banyo yaptirilsa havale olur)..
3- ATES: vucudun savunma mekanizmasidir.
4- Ne atesin, nede havalenin vucuda bir zarari yoktur... Benim, yazarlar bolumundeki ( Ates ile ilgili) makalelerimi okuyun..
|
|