Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulak ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40271
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 19:46

Konu: kulak ağrısı
Mesajı Yazan: taha
Konu: kulak ağrısı
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2013 Saat 09:24
hocam oğlum gripti tam geçiyor dedik birde kulağı ağrımazmı yavrum 2.5 yaşında kulağım kulağım devamlı ağrıyor 2.geceyi geçirdi geçmek bir yana kulağından kanlı irinli su geliyor ateşi tekrar çıktı sizin yazdıklarınızı okudum kulak hakkında onları uyguladım burnuna iliadin ağrısına dolven aldırdım ama yavrumun hiç ağrısı geçmiyor uykudan ölüyor uyuyamıyor ne yapayım hocam ben kendime olsaydı bunlar bu kadar dayanamaz dr a giderdim ne yapalım hocam yemekte yemiyor yediğinide kusuyor

-------------
bilgi gerçek hazinedir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2013 Saat 09:54
hocam ne olur görün mesajları kulağı çok akıyor çokta ağlıyor bactrimi bende alayımmmı

-------------
bilgi gerçek hazinedir

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2013 Saat 16:58
hocam hala akıyor oğlumun kulağı ateşide var bir şey olmasın inanın kocamda kedi gibi başımda bekliyor ben sana sorarım bir şey olursa diyor ne olur hocam cevap yazın uykudan gözünü açamıyor bütüngün gece kucağımdaydı

-------------
bilgi gerçek hazinedir

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2013 Saat 20:58
Sizinle aramda; "10 SAAT" saat farki var... Burada yeni sabah oldu.
Iliadin baslamaniz iyi olmus. Sakin kulagina bir sey damlatmayin, sadece az nemli kagit mendil ile silin. Zarda delinme olmus, kulaga bir sey damlatmadiginiz surece, kendi kendini tamir eder. Bactrim surup; gunde 2x1 olcek(5ml) baslayin(5gun). Agri icin: Dolven gunde: 2x1 olcek, ilaveten; ParaNox120 fitil: 4x1 verebilirsiniz. Kisa sureli 'sicak tatbiki' de iyi gelir. (Misal:Utu ile isitilmis havlu)

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2013 Saat 21:04
sağolun hocam ne zamana kadar akar sabahtan beri kanlı suku akıyor elltmiyor bile mahvoldu çocuk peki neden hep uyumak istiyor dolven mi uyutuyor

-------------
bilgi gerçek hazinedir

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2013 Saat 22:10
Oztaki borusu acilip is gormeye baslayana kadar, akinti surecek, cok onemli degil, yeterki siz "kulak damlasi" kullanmayin. Grip suresince uyku artacak.

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2013 Saat 08:38
hocam bactrimi şimdi almaya gidiyorum dün geceki nöbetçi eczane çok uzaktı peki hocam yavrumun agrısı ne zaman geçicek bütün gece kulağım dedi 2. çocuğum ama ilk defa böyle bir şey başımıza geliyor çok endişeliyim  çocuk perişan oldu ilaçlar hiçmi ağrısını azaltmıyor

-------------
bilgi gerçek hazinedir

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2013 Saat 22:36
Eger; kullandiginiz, atesdusurucu/agri kesici ilaclar bir ise yaramadi ise; "Novalgin surup" gunde:3x1 olcek verbilirsiniz..Iliadin damlaya devam ediyorsunuz degilmi???

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2013 Saat 23:34
hocam iliadin damla ya devam diğer ilaçlarıda veriyorum fakat çocuğun kukaği hala akıyor tabi ağrıda var ateşi arada çıkıyor fitilin etkisi geçince galiba  ne zamana kadar böyle devam eder iliadin yarın akşam 3. gününü dolduracak serım fizyolojiye geçicem ne yapalım hocam  böylemi devam cevaplar geç saate olduğu için eczanelerde kapalı olyor neyse yarın ilk işim novalgin şurup almak sağolun hocam ilginiz için

-------------
bilgi gerçek hazinedir

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2013 Saat 23:38
Iliadin'i, akintisi gecene kadar kullanin. Ilacin yan etkisi, akintinin kendisinden daha azdir. Once akintiyi halledelim. Bactrim'e de devam.

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2013 Saat 11:21
bilgi vereyim dedim hocam bize göre akşam okuyacaksınız ama akınta hala devam ağrı hala var iliadinle bactrimede devam etmekteyim ama burnu daha açılmadı belki akıntısı ondan devam ediyordur bu kadar akıntısı olaması normalmi 2.5 yaşonda bu çocuk zayıfta değildir kuvvetli bünyei vardır ama   

-------------
bilgi gerçek hazinedir

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2013 Saat 21:34
Siz akintiya bakmayin. Esas muhim olan; Oztaki borusunu kapayan odemin cozulmesidir. Odem gidince, Oztaki acilir ve her sey kendiliginden duzelir. O zamana kadar, Iliadin, Bactrim ve ColdMix(veya Vicks'e) devam...

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2013 Saat 23:29
cavabınız için sağolun Allah razı olsun hocam ilaçları kullanıyorum ama hala akıyor kulağında bir araz kalıcak diye çok korkuyoruz hocam aynı zamanda c vitamini ve günlük vitaminlerden versem daha çabuk düzelmezmi ,peki neden grip kulağa zarar veriyor çok kez grip oldu burnu tıkandı fakat böylr bir şeyi ben hiç kimsede görmedim henüz o yüzden çok kaygılıyız

-------------
bilgi gerçek hazinedir

Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2013 Saat 02:36
Sadece; bahsettigim ilaclari verin ve akintiyi silin. SAKIN kulaga damla yapmayin.

Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2013 Saat 23:42
hocam oğlumun kulağı hala akmakta fakat daha azaldı ama ağrısı azalmadı dolvenle novalgini dönüşümlü olarak 6 saate bir veriyorum yoksa durmuyor iliadinede devammı edeyim bactrime zaten devam ediyorum ama genel durumu iyi ayaklandı ve hocam ne zaman banyo yaptırayım kulağına birşey kaçacak diye ödüm kopuyor  kulağı akmasaydı burnunu sık banyo yaparak bile açıyordum şuan çıkmazdayım  

-------------
bilgi gerçek hazinedir

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2013 Saat 02:50
Banyo yaptirabilirsiniz.. Kasten damlatmadiktan sonra, veya kasten tas ile kulaginin icine su dokmedikten sonra, bir zarar olmaz.. BURNUN acilmasi, iyilesme icin SART..

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2013 Saat 13:41
hocam bugün kulağı akmıyor burnu arada akıyor  ama genelde açık iliadini kesip serum fizyolojiğemi geçeyim bactrimin 5. günü yarın onuda gece verip yarın gece verip keseyimmi ama kulağı hala ağrıyor çünkü arada kulağım kulağım diye geziyor hocam birde benum çocuk çorap gıcığı ne yaptıysak giydiremedik evde tamamda her yer halı nerdeyse bayramda eşimin memleketine amasyaya gidicez buz gibi ev ne yapmamız lazım bilemedim ne aykkabılar ne çoraplar ne güzel panduflar aldım yok birde hani biz giymiyoruz diye giymesini engellemek için hepimizde çorapla geziyoruz bahanrsi olmasın diye yok yok bir türlü giydiremedik babası bazen sopayla bile korkutuyor  ama ne yapalım şaşırmış durumdayız ayaklarıda buz gibi sıcakta değil yani ne olur bir öneri varsa tabi

-------------
bilgi gerçek hazinedir

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2013 Saat 18:39
Agri yoksa, Iliadin'i kesin. Arada bir agrinin olup gecmesi, onemli degildir. AGRI dedigimiz, bagirtacak kadar olan agri.
Hastaliklarinin, corapla en ufak bir ilgisi yoktur..
Agri ve/veyA kulak akintisi olursa, ILIADINI HEMEN BASLAYIN.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat