|
hocam merhaba oğlum 3 aylık,66cm ve 7,9 kg.daha önce kilosunu sormuştum size normal demiştiniz anne sütü alıyor sadece.son 2-3 gündür sürekli kusuyor oğlum.çökelek su karışımı.geceden öğlene kadar önce 6-7 saat sonrasında da 4 ve 2 şer saat kesintisiz uyuyan bir bebek oğlum.uyandıkça emdiriyorum maksimum 10 dakika emiyor ve uyku aralarında 1-2 saat uyanık kalıyor.öğleden geceye kadarsa hep uyanık ve 2 saatte bir emiyor istiyor çünkü.sorunumuz emme sıklığı ne olursa olsun her defasında emdikten sonra gazını çıkarırken ve sonrasında sürekli kusması.önceden emdirip,oynayıp altını değiştirip omzuma alırdım.hemen çok büyük gaz çıkarırdı.sonrasında 3-5 dakika yürürdük ve 2-3 kere daha gaz çıkarır rahatlardı.şimdiyse omzuma alır almaz huzursuz,ıhlıyor ve ilk gazı çıkardıktan sonra kusmaya başlıyor ve bu aralıklarla devam ediyor.hatta uykudan ağlayarak uyanıp kuücağıma aldığımda kusuyor.önceden de aynı şeyi yapıyordum gaz çıkarırken beslenmesi daha sıktı ama bu problemi yaşamıyorduk,şimdi noldu anlayamıyorum?kakası sarı renkli bu arada. hocam çok uzun oldu kusura bakmayın.1 ay kadar önce kakası yeşil diye dra götürdük gaita tahlilinde bağısak enfeksiyonu çıktı.bactrim ve zinvital kullandık 1 hafta.bu ilaçlarda kusmaya neden olabilir mi? bir şey daha soracağım hocam.bağırsaklarında bir problem olabilir mi diye korkuyorum.ben hamileyken afp değerim yüksek çıkmıştı testlerde ve bebekte bağırsak problemleri olabilir denmişti.doğuma kadar ultrasonda herşey normal seyretti ama gözden kaçan birşeyler olabilir mi?ne önerirsiniz bana bu konuda?
|