Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boğaz enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40358
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 09:08

Konu: boğaz enfeksiyonu
Mesajı Yazan: jasemiin
Konu: boğaz enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2013 Saat 19:07
hocam merhaba, oğlum 18 aylık dun saat 5ten beri 38.5 altına düşmeyen ateşi var. 4 saatte bir calpol ve dolven veriyoruz fakat düşüremiyoruz 40.5a kadar çıkıyor ateşi. acile gittik ve boğazında af turu yaralar çıkacak kızarıklık var ateşi on gunu bulur en iyi ihtimalle 4 gün sürer dedi. ibunomed cold diye bir ilaç verdi. ateşi düşürmek için ne yapmam gerek? ılık duş aldırdık 38.5a kadar düşüp yarım saat sonra tekrar 40a çıkıyor ateşi. ne olur yardım edin. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2013 Saat 20:51
Sanki atesi dusurunce, basiniz goge erecek... Ates dusurerek hic bir mikrobik hastaligi (enfeksiyonu) tedavi edemezsiniz. Ates; enfeksiyonlarda, hayat kurtarici bir vucut savunmasidir.. Ates, Enfeksiyonlarda, vucudun daha ciddi bir sekilde mucadele etmesinin saglar. Bu sebeple eskiden, antibiyotiklerden evvel, boyle atesli hastaliklarda sarilip-sarmalanip, ter atilirdi ve Gripler 1 gunde iyilestirilirlerdi.
Yazarlar bolumunden, Ates ile ilgili 2 makaleyi ve bagisiklik ile ilgili olan makaleyi okuyun...
Sakin (verirlerse) antibiyotik kullanmayin, cocuk rahatsiz olmadikcada, atesi dusurmeyin.

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 14:59
Hocam bugune kadar ne grip olduğunda ne diş çıkartırlen ateş düşürücü yada herhangibir ilaç kullanmadık fakat bu sefer 40.5 a kadar yükselince endişelendik maalesef. Çok şükür ateş kalmadı fakat ağzının etrafında yaralar çıktı ve vücudunun heryerinde kırmızı isilik dediğimiz küçük sivilceler çıktı. Cevabınız için teşekkürler hocam.

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 16:52
Hocam bu kızarıklıklar tüm vücuduna yayılmış. Şimdi kızamık olabileceği aklımıza geldi 2 gün yüksek ateş ağız içinde yaralar ateşi düşüncede tüm vücutta kızarıklıklar oluşması kızamık belirtilerine uyuyor. Birde 18 haftalık hamileyim karnımdaki bebeğime herhangi bir zararı olur mu? Nasıl bir tedavi uygulamamız gerekir?

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 20:57
Kizamik oyle olmaz, ates, dokuntuden sonra da (3 gun) devam eder..
Birkac resim gonderebilirmisiniz??

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 21:05
Hocam en çok olan bölge poposu ve ön tarafı göneriyorum hemn resimleri

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 21:19

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 21:20

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 21:21
hocam çocuk sabit durmadığı için net çekemedik fakat daha kırmızı ve daha belirgin burda silik gibi çıkmış resimler.. ilk resimde bacaklarındaki daha belirgin çıkmış. ilk olarak ağız içi ve ağzının yanında daha sonra vücudunda çıktı. 

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 21:27

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2013 Saat 21:27
hocam bu da sırtının resmi

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2013 Saat 00:07
Yanlis gormuyorsam, burnunun alt ucunda; kabuklu bir yara var. Bu cocuk, 3-5 gun evvel, "Impetigo" denilen, bakteriel bir enfeksiyon gecirmis. Duzgun tedavi edilmedigi icin, yayilmis...
Her gun ( butun vucudunu) sabunlu su ile yikayin,kuruladiktan sonra gunde 2x1 "Thiocillin" pomat surun.
DIKKAT: Son derecede bulasicidir, temas edenler, ellerini yikadiktan sonra, bu kremi ellerine sursunler.

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2013 Saat 00:58
Hocam kusura bakmayın tekrar tekrar eahatsız ediyorum ama olayı en baştan anlatsam çok daha aydınlatıcı olacak. On gun önce grip oldu öksürk ve balgam bi yandan devam etti. Serum fizyolojik cold mix dışında birşey kullanmadan atlattık derken burun akıntısı devam etti. Diğer yandan hem azı hem köpek dişlerini çıkarıyor saltası çok fazla eli ağzında sürekli. Özellikle gece öksürük devam etti. 2 gün önce birden bire ateşi yükseldi. Artmaya devam edince doktora götürdük gece. Viral bir hastalık olup af türü yaralar var boğazında denildi. Bize daha önce yazdığım cold diye biten ilaç verdi. dönüşümlü olarak ateş düşürücü kullandık çünkü 40.5 a kadar yükselip en fazla 38.6 a kadar düşüyordu. 2. Gün sonunda ateşi düştü fakat doktorun dediğine göre boğazındaki kızarıklık dediği yanaklarına ağzının içine yayılacakmış. Gerçekten de ağzının yanlarında ve tüm vucutta yayılmaya başladı. Bugun daha da arttı. Diğer taraftan öksürk ve burun akıntısı devam ediyor. Burun etrafı akıntısının kuruması yara olarak birşey oluşmadı hocam. Resim yanıltıcı oldu biraz. Diğer yandan ben hamileyim 18 haftalık. Bebeğime geçici etki edecek birşey mi bu? Cevabınızı bekliyoruz hocam

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2013 Saat 01:14
Siz benim anlattiklarimi uygulayin. En fazla bir ilac parasi telef olur, bir zarari olmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat