Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sorular(gelişim,kabızlık,çapak,giydirme)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40408
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 19:06

Konu: sorular(gelişim,kabızlık,çapak,giydirme)
Mesajı Yazan: gokceninannesi
Konu: sorular(gelişim,kabızlık,çapak,giydirme)
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2013 Saat 10:02
Merhabalar doktor bey kızımla ilgilı birkaç soru soracagım cevaplarsanız sevinirim. Bebegim 8 ay 1 haftalık bugün ailehekimine gittik. Kızım 9,6 kg kıyafetli 73 cm imiş. 3.3 kg dogmuştu ilk ay süt azdı kilo almadı sonraki aylar kilo alımı çok iyiydi, hep anne sütü aldı mama kullanmadım. Hala anne sütü alıyor günde 1 fincanı geçmez yemek yıyor et verıyorum özellikle.
1- kızımın durumu nasıl
2-. 2 aydır hep kabız. koyu kıvamlı ve aglayarak yapıyor ben ek gıdayı tamamen kestim belkı düzelir diye aile hekimı hayır daha çok vermelısin dedi. Kabak armut .. Bikac sey saydı bunları ver dedi.
3- kızımın gözü çapaklandı enfeksıyon dedi fucithalmic damla verdi
4- kaç kat giydirsemde hep soguk vücudu bacaklarını
hiç ısıtamıyorum. Kan ilacına başlamalımıyım

Uzun oldu kusura bakmayın

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2013 Saat 20:40
8 aylik kizin agirligi: 8 kilodur... Daha ne olsun!! Bu; "kiyefetleri ile tartmak" da yeni moda bir sacmalik olsa gerek...Baska bir yerde, ciplak tarttirin, boyle sacmalik olmaz.
1- 5cm boy fazlaligi (tabii, bu da dogru olculdu ise) durumunun iyi oldugunun gostergesidir..
2- SAKIN HA... Sadece ane sutunden yer kalirsa ek gidalari verin.. aile hekimleri, cocuklar hakkinda hicbir sey bilmezler.
3- Capak; cocuk,gozunu acamayacak kadarsa, kullanin. 1-2 toplu igne basi kadar olanlarda gerekmez.
4- Yorumunuzda, yanlis, sualde yanlis... Asiri giydirdiginiz icin, acik olan bolgelerden terlediginden, o bolgeler soguk olur.

Mesajı Yazan: gokceninannesi
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2013 Saat 22:35
Teşekkür ederim Kadir Bey söylediklerınizi yapıcam kabızlık için ne yapabilırim bu konudada yardımcı olurmusunuz.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2013 Saat 05:53
Yediklerine; ilave seker ve yag koyun.. Pirinc, Patates,Muz ve Elmayi kesin.Armut, Murdum erigi verin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat