SIRTINDAKİ SİVİLCELER
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40424
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 23:28
Konu: SIRTINDAKİ SİVİLCELER
Mesajı Yazan: Kzy12
Konu: SIRTINDAKİ SİVİLCELER
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2013 Saat 22:22
Hocam 1 yaşında bebeğimin sırtında 3 gündür minik minik ve sık sık özellikle sırtın üst tarafı omuzlar ve ense yoğunluklu sivilce benzeri döküntüler oluştu bi kaç tanesi beyaz uçlu ama küçük boyutları başka herhangi biyerinde yok bu döküntülerden karaciğer yorulunca olur diyolar hurafemidir hocam.neden olmuş olabilir yediği birşey dokunmuş olabilirmi ne yapmalıyım hocam.birde benim bebeğimin egzaması vardı.uzundur çıkmıyodu 3-4 haftadır tek biryerde çıktı mustela sürdüm geçmedi sizin sitedeki cevaplarınıza bakarak ultralan pomad kullandım 3 gün geçer gibi oldu yeniden çıktı.geçerken alt deri beyaz kalıyo hocam yazın güneşten yandığı içinmi renk farkı birde bu egzamaya ne yapmalıyım ultralanı kaç gün kullanabilirim en fazla çok teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2013 Saat 05:46
Derler... Ne derler?? Ne derlerse desinler..
1- Sirt-omuz bolgesindeki dokuntuler, asiri sicak tutmanizdan dolayi olan: ISILIKLER... Her gun banyo ve "lif" yapin, o olu derileri dokun.
2- O "egzema" dediginiz dokuntunun bir resmini gonderebilirmisiniz? Malum, bizde her dokuntuye; egzema demek gibi bir adet vardir...
|
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2013 Saat 09:39
Çok teşekkürler hocam
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2013 Saat 19:50
Egzema dediginizde, deride mutlaka:
Kuruluk, kasinti, pullanma, deride kalinlasma, kabuklanma olmalidir. Resimdeki lezyon, cok net olmadigindan kesin soyleyemem ama, daha cok; tahrise benziyor. 2-3 gun Ultralan pomat; gunde 2x1surun.
|
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2013 Saat 22:56
hocam çok teşekkürler.yaklaşık 1 aydır var bu lezyon.net
çıkmamış.söylediğiniz gibi kuruluk pullanma ve kabuklanma var.ultralanı
ben 3 gün daha kullanayım
|
|