Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Menenjit aşışı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40485
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 08:36

Konu: Menenjit aşışı
Mesajı Yazan: Fulya34
Konu: Menenjit aşışı
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2013 Saat 12:28
İyi günler Kadir Bey,

Meningokok aşıları hakkındaki yazınızda Türkiye'de menenjitin sadece B tipinin görüldüğünü ve bu tipe ait bir aşı olmadığını belirtmişsiniz.

Anladığım kadarıyla, yurt dışına çıkış yapma durumu yoksa bu aşının yapılması her yaş  grubu için gereksiz, galiba.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2013 Saat 20:12
Hacilara tavsiye edilir.. En alttaki tabloyu da inceledinizmi?
SAKIN; Asi firmasinin gazina gelmeyin, firma Turkiye deki doktorlarin ve Saglik bakanliginin ne mal olduklarini bildigi icin, doktorlari kafaya alip, bu asiyi, "Ulusal asi takvimi" icine alip, Turkiye yi dolandirmayi dusunuyor..Ayni dolandiriciligi; Astim ve Allerji ilaclarini satan firmalar, 2006'da yaptilar. Bugun goruyorsunuz, herkez Astim, herkez Allerji hastasi...

Mesajı Yazan: Fulya34
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2013 Saat 21:28
Merhaba Kadir Bey,

Günümüzde maalesef korkut ve sat yöntemi geliştirildi. Bazı yeni şeylere inanmazsak, şüphe ile yaklaşırsak yakınızdakiler tarafından bile suçlanıyorsunuz.

Tekli Hib aşıları hakkındaki fikrinizi de alabilir miyim?

Çok teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2013 Saat 02:41
Tekli HiB asilarina hic gerek yok, zira 5'li karma asilarin hepsinde var. Ayrica da, 5'li karmalarda oldugu gibi Tetanoz asisi ile birlikte yapildiginda, Tek yapilanlardan daha iyi bagisiklik saglar. Benim, ilk sayfadaki "asi Takvim"ini incelerseniz, 2.-4.-6.-18.aylarda ve 4yas sonraki ile 5 defa asinin fazlasi ile zaten yapilmis oldugunu gorursunuz.Bunlara ilaveten, tek olarak; ActHiB asisi yapmaya kalkan olursa, ona "sahtekar" oldugunu soyleyip, o mekani terk edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat