Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş ve sirkeli su !

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40491
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 14:56

Konu: ateş ve sirkeli su !
Mesajı Yazan: karacayeda
Konu: ateş ve sirkeli su !
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2013 Saat 13:47
hocam merhaba.. sizin ateşle ilgili yazılarınızı okudum ve doğru bilip ısrarla yaptıgım yanlışları öğrendim şuan çok üzgünüm. kızım 06.06.2013 doğumlu 2 gün önce difteri boğmaca tetenoz ve pnömokok aşılarını yaptırdık ebe hanım ateşlenebileceğini ve tedbir amaçlı 6 saatte 1 calpol vermemi söyledi. eve getirdim baktım ateş filan yok gereksiz ilaç kullanmamak için vermedim gün boyu da ateşi çıkmadı ama o gece inatla düşmeyen bi ateşe tutulduk ateş düşürücüyü verdim olmadı bu arada zaten üstünde ne varsa çıkarttım en sonunda atletini bile ama fayda etmedi annannemden öğrendiğim sirkeli suya başvurdum en sonunda. kollarına alnına sirkeli suya batırdığım bezlerden koydum bu sırada bebeğim fena irkildi ağladı ama inatla devam ettim şuan yaptıgıma çok pişmanım sizin yazınızı daha önce okumuş olmayı dilerdim. size .sormak istediğim ateşlendiğimiz zaman ne yapmalıyım ateş düşürücüye ne zaman başvurmalıyım ateş düşürücüye rağmen düşüremezsek ne yapmalıyım hastaneye gitmekten nefret ediyorum çünkü yaptıkları hiçbirşeye güvenemiyorum hastaneye gitmeden atlatabilir miyiz bu durumu şimdiden çok teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2013 Saat 20:45
Ates; vucudun savunma silahidir, dusurmeye mecbur degilsiniz.
   ATES DUSUREREK HICBIR HASTALIGI TEDAVI EDEMEZSINIZ.
Gunumuzde, bilhassa Ozel hastanelerde, "Ates dusurme" show'u resmen bir goz boyama, sarlatanligi halini almistir. Hemen Serum takmak, sizlere caktirmadan Serum icine; Novalgin ampul koymak hepsi bu sahte gosterinin bir parcasidir. Tabii, siz eve gidene kadar Novalgin tesiri gecince, evde gene atesi cikiyor. Bu sahtekarlik, o kadar yaygin bir sekilde yapilmaktadirki, artik yapilmazsa, halk yadirgiyor.. Turkiye de, Saglik sorunlarinin duzelmesi, sadece doktorlarin egitilmeleri ile degil, halkin da egitilmesi ile duzelebilir. Ates ve bagisiklik ile ilgili butun yazilarimi okuyun.

Mesajı Yazan: karacayeda
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2013 Saat 21:31
çok sağolun hocam cevaplarınız için. lakin korktuğum bi durum var ateşini düşürmeye uğraşmazsam bu sefer ya havale geçirirse Allah korusun ablamın çocuğu inatla ateş düşürücü vermediği için havale geçirdi şimdi onun korkusuyla 37.5 ateşi bile ateşten sayar dayar ilacı. çocuk ne zaman havale geçirir ateş ne zaman tehlikelidir kaça çıkarsa korkmalıyız ve en önemlisi ateş düşürücü verdiğimiz halde düşmezse ne yapmalıyız hastalığını anlayıp tedavi edene kadar bişey olursa Allah korusun hocam ateş beni hep korkutmuştur o yüzden rahatsız ediyorum sizi tekrar tekrar sorarak

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2013 Saat 02:43
O yaziyi bir daha okuyun. Havalenin ne oldugunu, nezaman oldugunu orada anlattim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat