Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pamukçuk mu?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40553
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 08:37

Konu: Pamukçuk mu?
Mesajı Yazan: pozitif84
Konu: Pamukçuk mu?
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2013 Saat 13:31
Bayramınız mübarek olsun öncelikli olaraka. benim kızım bugün 47 günlük oldu. Sezeryan ile doğdu. üstelik antibiyotik de kullanmadık. dilinin üzeri beyaz bir örtüyle kaplı ben pamukçuk olduğunu sanıyordum ama sizin yazılarını okuduktan sonra pamukçuk olmadığını düşünmeye başladım. 10 gün önce çocuk doktoru mikostatin verdi bir 7-10 gün kullan dedi. ben ağzı bayağı düzeldiği için 7. günü bıraktım ama bıraktıktan iki gün sonra tekrar ağzı kaplandı üstelik bu sefer yanağının iç tarafında ve dudağınında iç tarafında beyaz birer yara çıktı. emzirdikten sonra karbonatlı suyla da siliyorum ama kafam iyice karıştı acaba tekrar mikostatin kullansam mı ikinci kez bir zararı olur mu acaba??

-------------
Elde etmen gecikirse sakın ümitsizlenme. "Allah'tan ümit kesmeyin." ayetini sıkça oku.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2013 Saat 18:37
Pamukcuk; ilk 1 aydan sonra, normal sartlarda gorulmez. Ya asiri steril bakilacak veya kuvvetli antibiyotikler kullanilacak.. Ayrica; Pamukcuk'da, agizdaki beyazliklar, cok hassastirlar, sildiginizde hem agri olur, hemde kanamalar olur..
Mikostatin, zararli olmazda, gerek yok.. Ayrica da, Mikostatin, sindirim sisteminden emilen bir ilac degildir, dogrudan temas ile etki eder.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat