ÖKSÜRÜK
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40623
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 12:04
Konu: ÖKSÜRÜK
Mesajı Yazan: bucus
Konu: ÖKSÜRÜK
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 17:01
HOCAM MERHABA 7 AYLIK BEBEĞİM 3-4 GÜNDÜR ÖKSÜRÜYOR,İLK BAŞLARDA ÖKSÜRÜK HAFİF HAFİFTİ(PEKMEZ-IHLAMUR VERDİM-SERUM FİZ. UYGULADIM ),ŞİMDİLERDE ÖKSÜRÜK BİRAZ ARTTI GENEL DURUMUNDA ATEŞ, HALSİZLİK, İŞTAHSIZLIK,KEYİFSİZLİK YOK.ÖKSÜRÜK GENELDE YATINCA VE UYKUDAN KALKINCA DAHA ÇOK OLUYOR,SANKİ BOĞAZINDA BALGAM VAR ÇIKARTAMIYORMUŞ GİBİ VEE BUGÜN DR.A GİTTİK. DR: YETİŞKİNLERDE SOĞUK ALGINLIĞI YAPAN VİRÜSÜN BEBEKLERDE ALT SOLUNUM YOLLARINI ETKİLEDİĞİNİ,BİRAZ HIRILTI OLDUĞUNU VE BROŞİOLİT OLDUĞUNU SÖYLEDİ. MACROL 250 MG VE VENTOLİN ŞURUP VERDİ.VENTOLİNİN ELLERDE TİTREME YAPABİLECEĞİNİ YAPSA DA İLACI KESMEMEM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.BU DURUM BANA BİRAZ TUHAF GELDİ VE ARAŞTIRMA YAPARKEN SİZİN YAZILARINIZI OKUDUM,BAL+LİMON KARIŞIMI YAPIP HEMEN VERDİM (SİZİ OKUMADAN ÖNCE VENTOLİN İÇİRDİM ) NASALMİX VAR EVDE COLDMİX İLE EŞ DEĞERDE MİDİR?ŞİMDİ BU İLAÇLARI KESİNLİKLE VERMEMELİ MİYİM? BİRDE BEBEKLERDE VİCKS KULLANMANIN ZARARI VAR MI?İNSAN ÇARESİZ KALINCA NE YAPACAĞINI ŞAŞIRIYOR.
ÇOK TEŞEKKÜRLER(BELKİ AYNI SORULARI 100LERCE DEFA CEVAPLADINIZ,SABRINIZ İÇİNDE TEŞEKKÜRLER) SAYGILAR.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 17:10
BİR SORUM DAHA OLACAK BEBEĞİMİN KAN DEĞERLERİNE BAKTIRMAK İÇİN TAHLİL İSTEDİM, DR. 1 YAŞINDAN ÖNCE GEREK OLMADIĞINI VEGAFERONA DEVAM ETMEMİ SÖYLEDİ. GERÇEKTEN 1 YAŞINDAN ÖNCE KAN DEĞERLERİNE BAKILMASI GEREKSİZ Mİ?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 20:21
1- Hem, Bronsiolit deyip;hem antibiyotik vermesi, cahilligini gosteriyor..
2- Ilk 1 sene icinde, bebeklerde ANEMI olamayacagi icin, bazi ozel durumlar haric, Anemi icin kan tahlili gerekmez... AMA... Hem bunu bilip, hemde;Vegaferon vermesi, resmen aptal oldugunu gosterir.
3- Ventolin Astim ilacidir, Bronsiolitte verilmez. Hele 7 aylik bebekte; olacak is degil.
4- Nasalmix'i bilmiyorum. 3 seneden beri Arizona dayim...
Vicks, bebeklerde denenmedigi icin, kullanmayin derler. Siz ;findik kadar Vicks'i bir mendil arasina surup, basucuna koyun.
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 21:09
teşekkürler hocam. sizin söylediğiniz tedavileri uygulayacağım. peki biz kime hangi dr.a güveneceğiniz?biz çocuklarımızın göz bebeğine titrerken , bize onları ellerimizle zehirletiyorlar gibi geliyor. izmirde tavsiye edebileceğiniz dr var mı? teşekkürler.iyi akşamlar
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2013 Saat 23:27
Maalesef... Turkiye deki Tip egitimi boyle oldugu surece de bu islerin duzelmesine imkan yoktur. Benim yazilarimi okuyun, gerektiginde bana sorun..
|
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2013 Saat 09:53
hocam merhaba oğlumun öksürüğü devam ediyor biraz hafifledi sadece. genzi dolu sanırım balgamı çıkaramıyor,burnu da akmaya başladı ne yapmalıyız. teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2013 Saat 19:10
Grip bu; en az 2-3 hafta surer. Benim anlattiklarimla bu sureyi kisaltamazsiniz, sadece rahat atlatirsiniz. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
|
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2013 Saat 19:54
hocam merhaba dediklerinizi yapıp ilaç kullanmadan öksürüğümüz geçti. oğlum 7,5 aylık ve içme suyunu kaynatıp soğutarak veriyoruz,kaynamış suyun tadı bir tuhaf oluyor içmek istemiyor.ne zamana kadar kaynamış su vermeliyim birde doğdundan beri poposunda morluklar var,nedeni ne olabilir? 2 yaşına kadar geçer dedi dr.r teşekkürler,saygılar
|
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2013 Saat 21:28
Ben hicbir hastama boyle bir tavsiyede bulunmam..
Bebekler dogduklarinda; annelerinden aldiklari "antikorlar" sayesinde, dis ortama en az anneleri kadar bagisik durumdadirlar. Cucugun bu ilk sene icinde, BILHASSA cevre mikroplarini alip, bagisiklik kazanmasi SARTTIR... Bazi aptal doktorlarin yeni doganlara tavsiye ettigi "Steril Ortam" son dereced zararli ve ilerde tehlikeli olabilecek bir durumdur.
Eskiden Cocuk felcinin bilinmedigi devrelerde, cok ilkel memleketlerde, bebekler "Cocuk felci" virusunu, ilk 1 sene icinde aldiklari icin, anneden gecen antikorlar sayesinde, hasta olmadan, Cocuk felcine bagisiklik kazaniyorlardi. Buna mukabil gelismis ulkelerde, boyle asiri steril-temiz bakilmis cocuklar, Cocuk felci virusu ile 1 yasindan sonra, anneden gecen antikorlar yok olduktan sonra karsilastiklarinda, Cocuk Felci hastaligina yakalaniyorlardi. Bu sebeple, bu hastaliga; "Gelismis ulke hastaligi" diyorlardi.. Bunlari bizim doktorlar, bilmez ve anlatsanizda anlayamazlar, kafalari basmaz..
Onlar sadece (sozum ona) farklilik yaratiyoruz diye yeni dogan bebeklere "Steril ortam" temin etmeyi, aileyi gereksiz yere zora kosmaya bayilirlar...Bilmem anlatabildimmi, sizlere boyle zararli tavsiyeler verilerek yapilan aptalliklari..
|
|