kusma ishal acil
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40656
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 04:12
Konu: kusma ishal acil
Mesajı Yazan: ULASKARABACAK
Konu: kusma ishal acil
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2013 Saat 21:43
merhaba hocam 2.5 yaşındaki oğlum dün gece uyurken öğürerek uyandı gece boyu yarım saatte bir bulantı kusma sürdü ne yese kusuyor yemesede kusacak gibi midesi kalkıp kalkıp iniyor sabah ishalde başladı dünden beri midesinde bişe kalmıyor ne yapmalıyım şaşırdım doktora gitmelimi benzer sorun 7 yaşındaki oğlumdada var ama o daha hafif geçiriyor gibi küçük çok halsiz akşama kadar karnım ağrıyor diye ağladı ne yiyor ne içiyor hoş yesede çıkıyor acil yardım bekliyorum yardım edin lütfen
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2013 Saat 21:58
Dun yedikleri-ictikleri mikroplu bir gidadan hasta oldular.. SAKIN , HICBIR ilac vermeyin... Mikroplu gida kusma ve ishalle vucuttan atildiginda iyilesecekler, Ilac veriseniz, is uzar..
|
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2013 Saat 22:18
anladım hocam teşekkür ederim ama dünden beri midesinde bişe kalmadı çok bitkin tedirgin oluyorum korkuyorum kusma öğürtü kesilmiyor ishalle birlikte başladı eski yazılarda ishal başlayınca kusma kesilir yazmışsınız kesilmiyor susuz kalırsa nasıl anlarım
|
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 04:24
Eger; ishal basladiktan sonra, kusma devam ederse, bu "Rotavirus veya Norovirus" gibi virutik bir ishale isaret eder, normal ishalden biraz daha agir seyreder. Susuz kalmamasi icin; EMEDUR 100 fitil,gunde:2x1 kullanarak kusmayi, dolayisi ile su kaybini onleyebilirsiniz.
Kussa bile devamli su/sivi teklif edin.
- Gazi cikmis Kola
- Yari-yariya hazirlanmis, Soda-Visne suyu , hem kaybedilen suyu, hem bazi tuzlari telafi eder.
- Serum takilacak kadar su kaybi olursa, once;
Eczanelerde satilan:"Tuz-Seker" eriyiklerini kullanabilirsiniz.
SAKIN: HICBIR ILAC, hele ANTIBIYOTIK kullanmayin.
|
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 08:33
tamam hocam teşekkürler bide gece ateş başladı 39 civarı genel durumu fena değil ateş için bişe yapmalımı karnım arıyor diyor sürekli ona bişe yapabilirmiyiz
|
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 20:00
Atese dayanabildigi kadar dayanin, cok rahatsiz olursa ates dusurucu verin... Karin agrilari olacak. Bilhassa; barsaklar bos oldugunda agri daha fazla olur. Azda olsa, bir seyler atistirsin, hic yemeden olmaz, agrilari cok artar.
|
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2013 Saat 08:50
Hocam dün ateşi yoktu gece 38.5 felan oldu 5.gün hale ishal devam arada kusmada oluyor halsiz mutsuz sinirli sürekli karnım ağrıyor diyor bu kadar uzaması normal mi az az yediriyorum bu karın ağrısı niye geçmiyor anlamadım başka yapacak bir şey varmı teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2013 Saat 19:03
1 hafta surecek. Merak etmeyin, sadece bir seyler; yedirip-icirmeye bakin. Diyet gerekmez, misal; tek basina kuru-kuru haslanmis patates degil, tadi-lezzeti yerinde, patates salatasi verin.. Onun agizinin sevdigi her seyi verebilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2013 Saat 07:49
hocam bugün dokuz gün hala devam büyük oğlumda ateşte var halsiz düştüler dün akşam küçüğe kaka tahlili yaptırdık bişe çıkmadı hocam kafayı yicem su gibi ishal arada kusma hafif ateş ve 9 gün hala geçmiyor büyük oğlum 1. sınıfa gidiyor derslerden geri kaldı yokmu bunun bir çaresi yemek yemiyorlar sevdikleri herşeyi yapıyorum ağzına sürmüyorlar küçüğün sürekli karnı ağrıyor tardım edin hocam ne olur
|
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2013 Saat 15:43
hocam bugün büyük oğluma kaka tahlili yaptırdık sonuç amip-giardia pozitif eritrosit negatif lökosit pozitif mukus pozitif parazit pozitif 1-2 amip kisti 8-10 lökosit görüldü
hocam şimdi ne yapıcaz 9 gundur çok çektik ilaç gereklimi
|
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2013 Saat 18:48
Buyukte ishal varmi? Amip olsa: Kaka, guvercin pisligi kadar ufak, civik, sumuksu madde ve kan ihtiva eder. Amipde ASLA: Su gibi bol kaka cikmaz.
Kaka tahlili yaptiracaginiza, bir "Kan Sayimi" yaptirsa idiniz, daha yardimci olurdu.. Ates devam ediyorsa, bir kan sayimi yaptirip, sonuclari yazin.
|
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2013 Saat 19:16
Hocam ikisinde 10 gündür ishal karin ağrısı iştahsızlık arada kusma var ateş arada çıkıyor ama sürekli değil
|
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2013 Saat 21:22
Kaka larin ozelliklerine bakin, benim "amip kakasi" tarifime uyuyorsa, ilac gerekir.
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2013 Saat 00:00
hocam kakaları sizin tarife uyuyor tahlili yapan doktor nidazol şurup verdi bir kere ikisinede içirdim 7 yaşındaki oğluma alerji yaptı vücudu kızardı kabardı acile gittik alerji iğnesi yapıldı yerine flagyl verdi onu içincede kızardı bu sefer başka muadili yok alerji şurubu ile kullanmanız gerek dedi bide alerji şurubu verdi ne yapcamı şaşırdım bu ishal nasıl geçecek 11 gün oldu yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler nasıl bir tedavi gerek çoçuklarım perişan oldu
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2013 Saat 01:54
Ilac Allerji yapmiyor, ilacin oldurdugu parazitler, sindiriliyor ve o, barsaklarda emilen, parazit proteinleri Allerji yapiyor. Kizarirsa kizarsin, ilaca devam edin.
|
|