Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geçmeyen(burun tıkanıklığı,öksürük)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40664
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 00:03

Konu: geçmeyen(burun tıkanıklığı,öksürük)
Mesajı Yazan: emre27
Konu: geçmeyen(burun tıkanıklığı,öksürük)
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 18:44
hocam kurban bayramından önce yazmıştım. 49 aylık kreşe bugün başlayan oglum bayramdan önce başalayan buruntıkanıklığı tatilin sonuna doğru azalmıştı. ve kreşe başladı...iki gündür burun çok tıkalı ve öksürük artı. .dün iki kez otrivin bal limon serum fiz yaptık.bugün kreş çıkışında kbb dr.götürdüm. gribi atlatamış dedi.otrivin - sudafed verdi.ben sudafed kullanmak tarafatarı değilim ama eşim....ısrarcı.direneceğim tabiki.birde otrivin yerine iladin kullanabilirmiyim.evde şu an onunda spreyide var. birde bu speryi  kullanırken serum fiz.kullanacakmıyım.eski maillerde bulamadım.özürdilerim çok uzadı ama iki aydır çalışan karı koca olarak çoook yorulduk.lütfen yardım

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 18:48
ayrıca bugün hiç sprey yapmadım.sadece serum fiz. bal limon şuana kadar

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 19:57
hocam sizden cevap beklerken arşivden 53 kadar okudum.anladığım kadarıyla oğlum şuan tekrar grip başlıyor.çünkü yaklaşık 3 hafta önceki grip ateşşiz başlamış kurban bayramı sonuna doğru biraz toparlanmıştı.ateşşiz başlayan gribin 1- 1.5 ay sureceğini yazmışsıınız.şuan her 10-15 bir balgamlı bir öksürük var ve zaman zaman burundan su gibi akıntı...buraya kadar herşey tamamda. arşivden serum fiz. ile iladin birlikte kullanılıyor.hangisi önce kullanmalı . bu konuda hala sudafed vermedim ama otrivini ve iladini ise cevabınızı bekliyorum.

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 20:16
otrivini günde 3 x 1 kbb demişti

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 20:23
hocam ltfn bir cevap

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 20:35
sanırım başınızın çaresine bakın diyorsunuz.

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 20:42
hocam oğlum uyucak henüz hiçbirşey yapmadım lütfen bir cevap

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 20:58
Orjinalini yazan: emre27 emre27 Yazdı:

sanırım başınızın çaresine bakın diyorsunuz.

Kadir Hocamız burada gönüllü olarak sorularınızı yanıtlamaktadır, ayrıca Amerika'da ikamet etmektedir aradaki saat farkını lütfen unutmayalım. Müsait olduğu zaman hocamız sorularınızı cevaplayacaktır, geçmiş olsun.... 

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 21:00
özürdilerim

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 21:05
Orjinalini yazan: emre27 emre27 Yazdı:

özürdilerim

özür dilemenize gerek yok her anne baba gibi sizde çocuğunuz için endişeleniyorsunuz benimde bir oğlum var hastalanınca doğal olarak bende korkup endişeleniyorum fakat siz her yazdığınızda sorunuz en başa çıkıyor Kadir Hocamızda sorulara arkadan başlayarak sırasıyla cevap verdiği için sizin sorunuz geç cevaplanıyor gibi görünüyor...

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 21:06
sadece ağlamak istiyorum bilgisayarın karşısında oglum uyudu..babası kızgın hem dr.götürdün hemde hiçbirşey vermedin 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 21:06
Su anda burada saat sabah, 11:00..
1- Kulak agrisi oldugunda, hemen Serum fiz.'i kesin ve Iliadin ped burun damlasina baslayin..
2- Hemen Iliadin'in arkasindan Serum Fiz damlatirsaniz, ilacin etkisini gidermis olursunuz.
3- Iliadin'den evvel Serum fiz ile temizlik yapabilirsiniz...

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 21:09
yanıt için teşşekürler. tekrar özür dilerim...

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 21:15
hocam bir siccnasal kremden bahsetmişiniz yarın alsam kullansam bir fayda olurmu duruma

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 21:15
Dogru, cevaplamaya ilk sual sorandan basladigim icin,

"fakat siz her yazdığınızda sorunuz en başa çıkıyor "
sizin sual hep arkaya atiliyor ve ben sizin ilk suali hic gormemis oluyorum... Acele etmeyin,telas etmeyin, sira ile herkeze cevap yaziyorum..

SiccNasal iyi bir ilacdir, deneyebilirsiniz..

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 21:41
gaziantep öğretmen bir aileyiz. eylünün birinden itibaren aralıklarla çeşitli dr.lar ama aynı ilaçlar.sudafed actifed asit antibi. vicks dry gayaben ventolin......bugün gittiğimiz kbb dr. durumun viral olduğunu  dolayı gribin tekrarladıgını,cigerlerin temiz olduğunu söyledi ve sudafed yarım ölçü , otrivin bir fıs 3defa dedi. bayram öncesi sizi takiple şuana kadar ilaçsız geldik.fakat babamız şu an çon k kaygılı.. birazda bana kızgın... öykümüz budur sayın hocam.bugün sadece serum fiz.yaptım ve bal ve limon birde coldmix. , öksürük , hapşırma, brurun.... devamediyoşimdi şunu sormak istiyorum iladin yada orivitin arasında fark nedir.gribe ne faydası var

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 21:55
" .sudafed actifed asit antibi. vicks dry gayaben ventolin......"

1-Bu ilaclarin; hicbirini, hicbir zaman kullanmayin, yoksa doktorlardan cikamazsiniz. Benim, bunlarla ilgili eski mailleri ve Alt Forum yazilarimi okuyun..
2- Otrivine ve Iliadin ayni etkiyi gosterir. Sadece; Otrivin'in, damla sekli yoktur. Iliadin'in hem damla, hem spreyi vardir. Kulak hadiselerinde, cocugu yatirarak damlatmak SART oldugundan, damla seklini tercih ederim...
3- Bunlarin gribe hicbir faydalari yoktur. HICBIR ILACIN; Gribe faydasi yoktur. Anlattigim ilaclarla sadece bu devreyi rahat gecirirsiniz.
4- Aferin, Peditus, Actifed, Sudafed, Actidem, Asist gibi, soguk alginligi ilaclariNI, oksuruk KesicilerI, balgam incelticilerI ve Allerji ilaclarini ASLA GRIPLER DE KULLANMAYIN...

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 22:05
son sorum. şidmi ben sadece serum fiz. , bal - limon, coldmix. uyguluyorum.kulak ağrısı olmadığı sürece otrivini kullanmıyorum.bu otrivin veya  iladin sadece kulak için mi.anladıklarım bu ama babaya anlatmak.... çooook teşşekürler.

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 22:27
şu an horluyor ....... burnu hiç bukadr tıkalı olmamıştı

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2013 Saat 23:01
Rahat oldugu surece, uykuda; horlamasina, burun tikaliligina kafayi takmayin..

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2013 Saat 06:00
hocam gece tekrar uyandı öksürük hapşırma başladı bal limon verdim.hapşırma sonrasında burundan bir miktar sarımsı kir çıktı.sonra serum fiz.uyguladım.tekrar uyudu.uykuda horluyor ve arası öksürüyor.bu nekadar sürecek

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2013 Saat 18:01
En az; 2-3 hafta..

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2013 Saat 09:58
hocam bayramdan beri bu şekildeyiz. 2-3 hafta daha bal limon, serum fiz. -cold mix.sadece bunlarla durumunu daha kötüye çevirmeyiz değil mi.çünkü hiçbir ilaç vemiyorum.saygılar

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2013 Saat 19:07
Kotuye gidis olsa; aniden cok yuksek atesi cikar. Kan sayiminda; WBC degeri anormal yukselir.

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2013 Saat 21:10
hocam çok teşşekkürler....san.sanırım bir süre sabır tek çözüm.allaha emanet olun.saygılar

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2013 Saat 00:55
hocam birkaçgündür  çok fazla geğirme yapıyor.bu geceki öksürük sırasında da boğazına mideden gelen bir acılık....gerçi burnunu serum fiz.temizleyince öksürük geçti uykuya daldı.ne yapmalıyım dr. lara götürmeye korkuyorum.

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2013 Saat 01:32
Acele etmeyin, takip edin, atesi yukselirse, Bir kan sayimi yaptirip bana yazin..

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2013 Saat 14:26
hocam eşimin ısrarı üzerine dr.gittik.önce çoçuk dr.cecrol 250 mg, actifed,iladin, birde alerji ilaçı.sinüzit dedi. sonra tanıdık bir kbb.dr. gittik film  çekildi sinüzüt yok .tanıdığı bir çoçuk dr.önerdi ve gittik.sinüzit yok ama encef125mg, actifed,bricayln, nonanex nasal sprey ,iladin verdi.çigerde bir çok az bir ses hissestiğini söyledi.bir hafta kullanılanalının , kreşe bir hafta göndermeyin,evden dışarı soğuk havaya çıkarmayın sonra gelin dedi.şimdi gelde ağlama..ne yapmalıyım bayram öncesinden beri bu şekilde burun tıkalı, balgamlı öksürük ,agız açık uyuma,sabah agızda koku,ateş yok,sanırım genizde akıntıda fazla...

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2013 Saat 14:28
cigerde az bir ses var yanlız yazmışım özürdilerim

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2013 Saat 19:53
Ayni TUZAK, size de kurulmus...
   "encef125mg, actifed,bricayln, nonanex nasal "
Bu ilaclarin verilmesi ile basit bir Grip gecirmekte olan cocugunuz, 3-5 gunluk "sahte iyilik" halinden sonra, Astim veya Bronsit teshisi ile abone edilecek. Tuzak bu...
1-Encef125 ile; dogal bagisikiligi saglayan; Probiyotik bakteriler yok edilecek, vucut savunmasinin ilk siperi yok edilecek.
2- Actifed ile; oksuruk baskilanacak, akinti koyulasacak, mikroplarin atilmasi zorlacacak. Mikroplar akcigerlere inecek.
3- Bricanyl ile, bronslarin savunmasi olan daralma onlenecek, mikroplar daha rahat asagilara inecek.
4- Nasonex, Kortizon spreyi ile hastalik arazlari baskilanacak, siz cocugun iyilestigini sanacaksiniz. Halbuki olan hadise, vucudun savunmasinin cokertilmesi ile vucudun tepki gostermesi onlenmektedir. Bunun sonucunda, virusler daha genis alanlara yayilabilmekte ve yerlesmektedirler. Kortizon etkisi ile akciger dokusunun mikroplara duyarliligida kaybolmustur, akcigerler, oksuruk ve ifrazat yapamazlar, sizlerde bunu iyilesme hali gibi algilarsiniz. Halbuki, oksuruk ve ifrazat sizin can kurtaran vucut savunmanizdir. Butun bunlar hep siz bu vucut savunmalarindan sikayet ettiginiz icin basiniza gelmektedir...
3-5 gun sonra; hiriltilar artinca, bu yaziyi tekrar okuyun...
Doktor sizi, 1 hafta sonra bosuna cagirmiyor... Ne olacagini o da domuz gibi biliyor.

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2013 Saat 17:05
hocam alerjik rinit olabilirmi ? 25 gündür geçmeyen burun tıkanıklığı , öksürük.geceleri  diş gıcırdatma,baş, boyun ve saç diplerinin terlemesi ,güneşi ilk gördüğünde hapşırma ,diliyle sanki ağzını kaşıma....
birde 3-4 gündür fazla geğiriyor.bunun sebebi nedir.
şu an öksürük,gece daha fazla , tıkalı burun , ateş yok .verdiğim bal limon , serum fiz., otrivin sprey
daha nekadar dayancağımızı bilmiyorum.antepte tavsiye edeceğiniz bir dr. varmı.saygılar

Mesajı Yazan: burak7
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2013 Saat 17:35
hocam affınıza sığınarak soruyorum bu bircalyn ne zaman verilir? peditus zararlıysa neden üretilir? sonu cold olan soğuk algınlığı şurupları neden var? anlayamıyorum ben. malesef oğlanda cahillikten hep doktorları dinledim hep bunları verdim, dediğiniz gibi oldu her ay doktordaydık hırıltıdan, boğaz enfeksiyonundan. sayenizde kızda çok bilinçlendim. 17 aylık oldu nadir ateş düşürücü dışlında hiç ilaç içmedi...

-------------
http://lilypie.com">      http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2013 Saat 19:40
alerji ise kullanmam gereken nedir

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 00:09
Oksuruk kesici suruplar; Grip ve diger enfeksiyonlar haricindeki;Kuru, ifrazatsiz, "Tahris oksuruklerini" kesmek icin kullanilir. TABII BIRDE; Eskiden Verem'in tedavisi yoktu. Beli bir surenin sonunda hastanin olecegi kesindi. AMA, hasta bu surecte, oksurmekten uyuyamiyor, yemek yiyemiyordu. Iste boyle durumlar icin oksurugu kesmek cazip geliyordu. Simdi zaman degisti, eldeki imkanlarla; oksurugu, degil oksurugu yapan hastalikla mucadele ediyoruz.
Bricanyl'i; Bronslari genisletmek icin kullaniyoruz.
Soguk alginligi ilaclari ise: Asrin sacmaligidir, sadece goz boyar ve sonucta, doktorlarin islerini arttirirlar.

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 00:13
hocam alerjik rinit olabilirmi ? 25 gündür geçmeyen burun tıkanıklığı , öksürük.geceleri  diş gıcırdatma,baş, boyun ve saç diplerinin terlemesi ,güneşi ilk gördüğünde hapşırma ,diliyle sanki ağzını kaşıma....
birde 3-4 gündür fazla geğiriyor.bunun sebebi nedir.
şu an öksürük,gece daha fazla , tıkalı burun , ateş yok .verdiğim bal limon , serum fiz., otrivin sprey
daha nekadar dayancağımızı bilmiyorum.antepte tavsiye edeceğiniz bir dr. varmı.saygılar

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 00:17
Bu yasta; Allerjik Rinit cok zor. Hadi Ilk baharda olsak anlarimda, hele artik Kasim basi? Cok uzak bir ihtimal.

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 00:35
cevabınız için teşşekürler. ama gece öksürüğü hergün biraz daha artıyor ve yaptıklarım hiçbir düzelme sağlamıyor.çaresizim....

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 00:43
Basini daha dik duruma getirin. Odasi cok sicak olmasin.

Mesajı Yazan: burak7
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 12:11
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Oksuruk kesici suruplar; Grip ve diger enfeksiyonlar haricindeki;Kuru, ifrazatsiz, "Tahris oksuruklerini" kesmek icin kullanilir. TABII BIRDE; Eskiden Verem'in tedavisi yoktu. Beli bir surenin sonunda hastanin olecegi kesindi. AMA, hasta bu surecte, oksurmekten uyuyamiyor, yemek yiyemiyordu. Iste boyle durumlar icin oksurugu kesmek cazip geliyordu. Simdi zaman degisti, eldeki imkanlarla; oksurugu, degil oksurugu yapan hastalikla mucadele ediyoruz.
Bricanyl'i; Bronslari genisletmek icin kullaniyoruz.
Soguk alginligi ilaclari ise: Asrin sacmaligidir, sadece goz boyar ve sonucta, doktorlarin islerini arttirirlar.

çok iyi anladım, bugün de iyi birşey öğrendik sayenizde, sonsuz teşekkürler

-------------
http://lilypie.com">      http://lilypie.com">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat