kusma ishal
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40681
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 00:05
Konu: kusma ishal
Mesajı Yazan: ceynrose
Konu: kusma ishal
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2013 Saat 23:53
hocam 20 aylık oğlum perşembe gecesi kusmayla uyandı sabahı ishal başladı ama kusma ishal halen ikisi beraber devam ediyor 2,5 gündür hiç bişey yemedi sadece su içip duruyo hoş onuda anında kusuyor 1 defa mama yaptım pirinç unu onuda 10 dk sonra fışkırır gibi yine kustu ishalide su resmen hocam bişey olurmu 3 gün yemek yemeyen bebeğe soldu resmen.sizin önerilerinizle vişne suyu soda denedim içmedi kola 1 yudum içti az bişey ayran içti ama az önce uyanarak kusmaya başladı yine.ne yapayım.acil yardımınız lazım.eşimde 5 gün önce ankara dışından geldi gelmeden önce oda aynı rahatsızlanmıştı kusma ishaldi geldikten sonra 2 gün sonra düzelebildi ondan geçmiş olabilirmi bebeğe.
------------- batuhanım herşeyim.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2013 Saat 00:00
ayrıca fazla sıvı kaybı olursa nereden anlarım acil bir durum oldunu.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2013 Saat 00:06
Kusma ve ishalin beraber devam etmesi bu ishalin; Rotavirus veya Norovirus gibi "VIRUTIK BIR ISHAL" oldugunun gostergesidir. Su kaybi olusursa, hastaneye yatmasi, Serum takilmasi icap edebilir.
Bunun olmamasi icin; gunde 2x1 Emedur 100 fitil kullanin... Eski yazilari da okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2013 Saat 12:10
hocam dün gece emeduru nöbetçi eczaneden aldık gece sizle mesajlaştıktan yarım saat sonra fitili kullandım ama sabah uyanır uyanmaz yine kustu sabah hemen bi tane daha uyguladım fitili ama yine kusuyor hiç kesmedi çocuk baygın gibi yatıp duruyor.3 günde inanılmaz zayıfladı yemiyor içmiyor sabah tahıllı mama yaptım yedi 15 dk sonra fışkırtarak kustu.eşim doktora gidelim diyor sizce gerek varmı ateşi yok ishali aynen su gibi devam ediyor.ne yapmalıyız hocam.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2013 Saat 19:30
Su kaybini onleyemezseniz, Serum takilmasi icap edebilir. Giderseniz, fazla kucalatmayin, Sadece serum taktirin, o kadar.
|
|