Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yine hırıltılı öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40741
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 17:23

Konu: yine hırıltılı öksürük
Mesajı Yazan: sudenaz
Konu: yine hırıltılı öksürük
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 09:00
Merhaba Hocam
Nasılsınız? Uzun zamandır yazmıyodum.Yaz döneminde yaklaşık 1 ay kadar kızım öksürdü, hep dediklerinizi uyguladım ve geçti.Bilmem hatırlarmısınız,her sene kışın bir defa hırıltılı öksürüğü
oluyo ve dr a gittiğimizde hava vermeyi teklif ediyolar ve ben verdirmiyorum.
Yine hırıltılı öksürüyor dünden beri, dü gece sürekli uyandı.Yastığını dik tuttum, ballı limonlu su verdim, sıcak banyo yaptırdım, codmix damlattım.

Hocam hep diyorsunuz ya nefes verirken sıkıntı varsa bronşit olabilir, sanki verirken sıkıntılı bizde de...Eğer gerçekten bronşitse böyle senede bir kere mi olur belirtisi, ve gerçekten bronşitse nasıl bir tedavi olması gerekir...

Her zaman böyle olmuyor ama ben anlıyorum senede bir kere böyle nefes alıp verişte zorlanıyor

Bizim nette mayıs anneleri diye bir grubumuz var öocukların yaklaşık 3/4 ü ne bu teşhis konuldu ve hepsi kış aylarında bu havadan kullanıyor, alerjik koruyucu ilaçlardan kullanıyolar...Ve bu ilaçlar hastalığın ilerlemesini durdurucakmış, tedavi edicekmiş...Şimdi ben hiçbir ilca vermiyorum...Ya bizimki gerçek bronşitse ve ben kızımı tedavi ettirmiyorsam büyüdüğünde sonuç ne olur...                 
Sürekli takip ediyorum hocam sizi o kadar güzel anlatıyosunuz ki yaptıkları santekarlıkları artık dr a gitmek istemiyorum ama bir yandan da kızıma kötülük mü ediyorum diye içim içim yiyor lütfen yardım edin, iyi ki varsınız

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sudenaz
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 09:05
Yazmayı unutmuşum kızım 4,5 yaşında...2,5 yaşında ve 3,5 yaşında böyle kış döneminde hastalandığında hep bronşit başlangıcı alerjik gibi diyorlar...İlkbaharda falan hiçbir belirti yok ama ne burun akıntısı ne başka bir rahatsızlık, gerçek astım böyle mi olur hocam şaştım kaldım ne yapacağımı

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2013 Saat 20:02
Siz o "Sarlatanus Maximus" lara ne bakiyorsunuz? Onlara kalsa, Turkiye deki tekmil coccuklarin tamami Astimli...
Bu doktorlari ilac firmalari 2006'da Karayiplerde 1 hafta Cruise seyahatina goturerek; gebe biraktilar, hala onun parasini sizlerden cikariyorlar. Tabii, bunlara inanan gariban "comezlerin" hicbir halttan haberleri yok, enayilerin. Asistanlarin sirtindan, hocalari koseleri donuyorlar. Dunyayi gezdiler, hala gozleri doymadi..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat