Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bisküvi hk.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40757
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 02:03

Konu: Bisküvi hk.
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Bisküvi hk.
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2013 Saat 14:53
Hocam Canan Karatay hoca çocuklara bisküvi vermeyin katkı maddedi ve şekerli oluşundan aileleri uyardı. Tamam da bebek bisküvisini ek gıdalara başladığımdan beri 4 tane sabah  kahvaltısına 4 tane de akşam üzeri  yoğurtlu meyve kaışımına katmak üzere toplamda 8 tane veriyorum. Kızım 24 aylık . Sizin değerli yorumlarınız benim için çok daha önemli siz kesin vermeyin derseniz vermem. Teşekkürlerimle.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2013 Saat 18:35
Dikkat ediyorsaniz, her sene boyle bir UMACI daima cikiyor, biri cikiyor, Kutu sutu icirmeyin cok zararli, acik sut verin diyor, bir tanesi cikiyor, carsidan aldiginiz yogurtlar tehlikeli evde siz "toprakla mayalayarak" yogurt yapin diyor, biri cikiyor, Klimali evlerde, Kombi kullanmayin diyor, bir baskasi cikiyor, zorla su icin diyor.. simdi de bu cikti basimiza..
Takmis sekere; saglikli kimselerde Kan sekeri kabaca: 80ile 120mg/dL arasinda sabittir. Seker yesenizde, yemesenizde, Kan sekeri bu degerler arasindadir. Siz seker yesenizde, yemesenizde, kanser hucreleri sekeri aliyor zaten... Siz zannediyormusunuzki. siz seker yemezseniz; Kan sekeriniz, "0" olacak? Oyle bir sey yok...
Biz ne yersek yiyelim, vucut o gidalari eninde sonunda sekere cevirecektir.
Bir arada da Fruktoz sekerine kafayi takmislardi... Bu seker bildiginiz "Meyva sekeridir". Biz soyleyince cok bozulmuslardi..
AYRICA DA; Erkeklerde, spermlerin hareket etmesini saglayan enerji, "Fruktoz"dan elde edilir.. Yani vucudumuz, Fruktozu kendisi imal eder.
Boyle; kiymeti kendinden menkul Proflarin uyduruk korkutmalarina kulak asmayin. Sadece obezite yonunden, gunde 5 biskuviyi gecmeseniz iyi olur.
Gayemiz; cocuk doyurmak degil, beslemektir...
Islerine geldimi; Kansizliga iyi gelir diye, millete; bardak-bardak PEKMEZ icirirlerken akillari nerede idi?

Mesajı Yazan: Fulya34
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2013 Saat 18:30
Merhaba Kadir Bey,

Ne kadar dikkat etsemde kan şekerim 95 - 105 mg/dl arasında gidip geliyor, ailemde diabetli kişilerde olduğundan danıştığım doktorlar benim de kan şekerimin yüksek olduğunu, normalinin 100'ü aşmaması gerektiğini ve şeker yükleme testi yaptırmamın şart olduğunu söylüyorlar.

Şeker yükleme testine ise çok sıcak bakmıyorum, vücuda birden o kadar fazla şeker yüklemek risklidir gibi geliyor. HbA1c test sonucum ise hep normal aralıkta.

Ailesinde diabet bulunan kişilerin diabetli olma durumları mutlak mıdır? Diabet hastası olmamak için beslenme ve spor haricinde yapılabilecek şeyler var mıdır?

Teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2013 Saat 22:34
Eriskinlerde, normal; ACLIK KAN SEKERI SINIRLARI: 70-110mg/dL araligindadir.Bazi Laboratuvarlada; bu sinir: 60-105mg/dL olabilmektedir. Sizinkisi normal sinirdadir,bir sey yaptirmaniza gerek yoktur.Gunluk hareketinizi (spor) muntazaman yapin, asiri seker tuketmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat