Eline kıymık battı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40773
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 05:10
Konu: Eline kıymık battı
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Eline kıymık battı
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2013 Saat 13:57
Hocam kızım bugün parkta yürürken düşmüş ve eline 5 - 6 tane kıymık batmış. Eve gelince toplu iğnenin başını ateşle yakıp batikon sürüp çıkardık ama sanki 1 tanesi daha duruyor gibime geldi. İşlem bitince avuç içine tekrar batikon sürdük. Size danışmak istedim başka yapılması gereken bir şey varmı diye. Birde hala kıymık varsa avuç içinde çıkarıklmadığında bir belirtisi olurmu çok ağladı canı yandığından değil korktuğundan bu arada kızım 24 aylık. Yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2013 Saat 18:06
Yabanci cisim reaksiyonu yapar, ufak bir abse olusur, zamanla acilarak bosalir. Isi kisa kesmek icin, kiymigin ustune; cignenmis, yumusamis, "Damla sakizi" ( Jiklet degil) koyup, sarin, ertesi sabaha kendiliginden cikar.
|
Mesajı Yazan: özüdoğru
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2013 Saat 09:24
Çok sağolun hocam bugün aktardan alacağım mesajınız akşam geldiği için ama çocuğum baya bir ağladı o kıymıkları çıkarırken. Hani 1 tane diyeyim yok efendim 5 veya 6 tane kıymık görünce inanın şoka girdim. İğnenin ucuyla çıkarabildiğimizi çıkardık ama 1 tane gözüme geliyor avuç içinde . eşim o çıkan kıymığın iğneyle çizdiğimiz yer diyor ama var biliyorum. Çocuğun avuç içine krem sürüyorum elimle temas ediyorum orda batan birşey var. Yavrum elletmiyor kendisini en iyisi o uyuyunca gece sakızı sarmak. Hocam yalnız kıymık şimdi içerde ya enfeksiyon olur kızrarır diye açıkcası korkuyorum verevki oldu böyle bir aksilik bunu da kolayca temizliyebiliriz değil mi sizin tavsiyelerinizle. Saygılarımı iletiyorum.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2013 Saat 16:55
Her hangi bir marka Tenturdiyot surersiniz, olur biter.
|
|