Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rota virüsü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40818
Tarih: 17 Kas 2025 Saat 13:06

Konu: Rota virüsü
Mesajı Yazan: durukuş
Konu: Rota virüsü
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2013 Saat 17:03
Hocam merhaba,
Kızım rota aşısını 2 doz halinde(rotarix) olmasına rağmen 12 ve 18 aylık olduğunda çok şiddetli bir şekilde geçirdi.Hatta biz ve daha birçok kişide aynı virüsten etkilendi.Rota virüsünün farklı çeşitleri mi vardır,bu aşı hepsini kapsamadığı için mi 2 kere geçirdik?Bağışıklık kazanmamız gerekmez miydi?Ayrıca bazı doktorlar reflör ve antibiotik önermesine rağmen hiçbir ilacın etki etmeyeceğini söyleyenler oldu.Bende ilaçları keserek bol su vererek bu dönemi geçirmeye çalıştım ama şiddetli ve uzun süren ishal gerçekten bizi ve bebeğimizi çok yıprattı.18 aylık ve 10 kg olan parmak emen bir çocuk.Nasıl kapmış olabilir?Birdaha geçirme ihtimalimiz bulunur mu?Parmak emmek bir etken mi?Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2013 Saat 20:36
" bazı doktorlar reflör ve antibiotik önermesine rağmen " O aptallar, viruslerin ne oldugunu bilmedikleri icin, boyle salakca onerilerde bulunabilirler... SIZ EN DOGRU OLANI YAPMISSINIZ.
Rotavirus asilari dogru-duzgun yapilmazlarsa, (diger asilarla aralarinda en az 1 ay olmasi gibi) asi korumaz...
18 aylik kiz: zaten 10kg olur, bir kilo eksigi yok.. Kesin birileri siz farkinda olmadan kiza bir seyler yedirmislerdir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat