kusma,ateş,oksürük
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40941
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 00:49
Konu: kusma,ateş,oksürük
Mesajı Yazan: heloche
Konu: kusma,ateş,oksürük
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2013 Saat 18:19
hocam merhaba.... kuzenimim oğlu 3 yaşında.. kusmayla ateşi varmış 38-38.5 arası.oksürük azmış ugün 3. günateş kusma devam..ıştahsızlık varmışöksürük yeni yeni başlıyormuşburun akıntısı yok gece horluyor boğazı kızarmış ağzı kokuyor ve dilin arkası beyaz olmuş.doktor antibiyotik agumentin yazmış..penisilin yapmamız gerekebilir demiş....kullnmadı ilaçları sadece ateş düşürücü vermiş dün gece... ne yapmalı hocam...
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2013 Saat 19:29
hocam tekrar merhaba:) benim oğlumda 1.5 yasında dün kusmuştu yediklerinden olduğunu sanmıştım.sanırım aynı belirtiler oğlumda da var bugün yine kustu hapşuruyor ve öksürük var. hapşırma yeni başladı ve sıklaştı. burun akıntısı yok.ateşini ölçmedim ama yok gibi..iştahsızlık var..doktora gitmeyi düşünmüyorum yine sizi dinlicem ve uygulıcam...sevgili hocam bize yardım edin doktora götürmek istemiyorum :( hocam bide sab mix cold kullanabilirmiyiz cold mix bulamazsak.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2013 Saat 20:53
Her ikisi de; Domuz Gribi geciriyor... Cocuklarda eriskinlerden daha rahat geciyor. Her hangi bir ilac kullanmayin.
ColdMix bulamazsaniz; Vick VapoRub kullanin..
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2013 Saat 21:53
vick aldım hocam başka ne yapabiliriz ? serum fiz. felan yada limon bal...gerekirmi...ağzınızdan çıkan her kelime benim için çok önemli altın değerinde...iyi ki varsınız 
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2013 Saat 23:13
Oksurme olursa : Limonlu bal
Burnu tikanirsa : Serum Fiz veya Iliadin.
Hirilti olursa : ColdMix
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2013 Saat 14:43
teşkler hocam
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2013 Saat 17:36
sevgili hocam oğlumun durumu iyi değil dün gecede rahatsız uyudu ..bugünde öksürük kötüleşti burnu akıyor ve huysuz.ateşide var 38.1..ama yazılarınızı okudum ateşi düşürmeyin demişsiniz bende öyle yapıyorum ilaç kullanmadım. ..peki uyutmadan önce buharlı banyo yaptırıp terletsem bi zararı olurmu -ateşlenirmi?
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2013 Saat 18:58
Buhar banyosunu; terletmek icin yapmiyoruz. Solunum yollari icin, rahat nefes alsin,diye yapiyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2013 Saat 19:25
hocam gerek yok mu banyo yaptırmaya .geçmiş maillerinizi okudum orda banyo yaptırın sonra sıkı sıkı sarın sarmalayın terlesin demişsiniz.hocam şimdi ben çok endişeleniyorum gün saatler geçtikçe oğlum dahada kötüleşiyor.herkes doktora götür diyor.korkmaya başladım.kusura bakmayın. sizin vaktinizi çalmak istemiyorum.ama size çok güvendiğim için sizi rahatsız ediyorum. ateşi kaç olursa ilaç vermeliyim. bu konuda ne yapmam gerektiğini soylersenizi sevinirim
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2013 Saat 20:36
Kasten terletin (cocugu bunaltin) demiyorum, banyo sonrasi terini atsin demek istiyorum... Ilac icin; atesin "kac olmasi" onemli degil, cocugun ne hissettigi onemlidir. Kac derece olursa olsun, cocuk rahatsiz oluyorsa, o zaman ilac verin.
Illaki doktora gidecekseniz, once bir "Kan sayimi" yaptirin. WBC (Lokosit) yuksek cikarsa, o zaman antibiyotik verilir.
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2013 Saat 03:04
hocam boğazı sanki kapalı gibi. çok kötü hırıltısı var .hırıltısından nefes almakta zorlanıyor. 2 saat öce calpol verdik. ne yapabiliriz hocam
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2013 Saat 15:23
hocam dün gece kötüleşti nefes alırken zorlanıyordu sesi çıkmıyordu ondan önce calpol vermiştik acaba ondanmı oldu diye düşündüm. sabah acile gittik sesi çıkmıyordu . krup olduğunu söyledi ventol ve soguk buhar uyguladılar.sonra çocuk doktoruna gittik ciğerlerinde bişey yok boğazında larenjit var dedi. antibiyotik yazdı. zimaks ve sadafed surup. ben kullanmak istemediğimi tahlil istediğimi söyledim gerek yok dedi ısrar ettim ve aldık. wbc 9.4 rbc 4.87 rdwr 13.4 mcv 74.5 hgb 12.0 hct 36.3 plt 311 mpv 9.3 pdv 16.0 pct 0.32 mch 24.7 CRB 11 AST:47
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2013 Saat 15:27
hocam ne yapmamı öneriyorsunuz. domuz gribiydi..şimdide krup ne yapmalıyım. ilaç ne kullanmalıyım. tekrar teşk.ler.
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2013 Saat 19:40
1-Ventolin verilmez..Allah askina bu doktorlar, "Kargadan baska kus" bilmiyorlarmiki(!) Her oksurene Ventolin veriyorlar...Burada hadise akcigerler de degil, "Ses tellerindedir"..
Yapacaginiz tedavi; HEMEN; yarim ampul Decort ampulunu kalcadan; i.m. yaptirin.
2- Bu doktorun aptal oldugu zaten Ventolin vermesinden belli idi, birde; WBC'si; 9.4 olan bir hastaya antibiyotik vermesi ayricada CAHIL oldugunu gosterir..
Boyle doktorlar son derecede tehlikeli doktorlardir, bunlardan uzak durun..
Decort ampul yapildiktan sonra, hadise; basit bir Grip halini alir,sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin...
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2013 Saat 20:32
eve gelir gelmez sizin eski maillerinizi okudum..yarım saat önce yaptırdım...yanlız baldırdan yapıldı bi sorun olurmu.. hocam decort yaptık.teşekürler allah sizi başımızdan eksik etmesin iyiki varsınız
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2013 Saat 23:28
Kalcadan igne yapmayi beceremedikleri icin, Siyatik sinirine denk getirme beceriksizliginden dolayi, simdi bacaktan yapiyorlar. Once kendilerine bacaktan bir igne yapilsa, ne kadar fazla acidigi anlarlar ama, yapilacak bir sey yok..
|
|