Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Su çiçeği olabilir mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40956
Tarih: 23 Kas 2025 Saat 21:00

Konu: Su çiçeği olabilir mi
Mesajı Yazan: yasmiin
Konu: Su çiçeği olabilir mi
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2013 Saat 10:07

Hocam Merhaba. Kızım 19 aylık. 2 gün önce akşam 38 civarında ateşlendi. ertesi gün sabah kol-bacak dirsek arkaları, koltuk altı ve bez bağlanan bölgenin kenarlarında döküntüler başladı. Karnında çok soluk döküntüleri var. Doktor 5. ya da 6. hastalık olabilir dedi. Sadece kaşıntısı olursa anti-histaminik verirsiniz dedi. Bugun döküntüler su çiçeğine benzedi sanki. Resimleri göndersem bir de siz değerlendirir misiniz. Teşekkür ederim hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2013 Saat 19:10
1- KESINLIKLE: Sucicegi degil... 5. veya 6. hastalik HIC DEGIL...
O doktor, herhalde hayatinda hic;5. veya 6. hastalik gormedi.
2- Bunlar; Bocek isirmasi.. Bir hat takip etmeleri, belli yerlerde olmalari; UYUZ lehine. Eczaneden alacaginiz ozel uyuz sampuani ile: 1DEFA yikayin. Yikamadan once, giyecegi camasirlari ve yatak takimini, kaynar suda yikayip, kizgin utuden gecirip hazirlayin. Banyodan sonra ustunden cikanlari ve yatak takimini ayni sekilde yikayip utuleyin..
3- Mutlaka birisinden bulasti, evde kasinanlara dikkat edin. Varsa, onlarda da ayni islemleri uygulayin.

Mesajı Yazan: yasmiin
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2013 Saat 13:03
Hocam, biz bugün kızımı Gazi Üniversitesi pediatri polikliniğine gösterdik. Ağız içerisinde de aftların olduğunu  ve bunun Enteroviral bir döküntü olduğunu söylediler. İshalde olabilirmiş. Döküntüler artık kabuklanmaya başladı, sivilce benzeri görüntüleri var. Döküntüleri nemlendirmemi söylediler. Uyuz olabilir mi diye sordum. Buna görüntünün benzediğini ancak ağız içerisinde de aft oluştuğu için enteroviralmiş. Sizce bu mudur hocam?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2013 Saat 18:33
Degildir...
"Acrodermatitis Enteropathica" ile karistiriyor..Bu hastalik da, "Enteroviral" degil, Cinko eksikligi sonucunda olur.
Siz benim dedigimi yapin, yoksa yakinda sizlerde kasinmaya baslarsiniz...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat