Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

vitaminler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41043
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 21:16

Konu: vitaminler
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: vitaminler
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2013 Saat 02:04
                merhabalar hocam,            1- b-12vitaminini mayali gidalarin ihtiva ettigini yazmissiniz (yanlissam duzeltin) cocuklarim ekmek disinda peynir yogurt gibi mayali gidalari tuketmiyorlar .sevdiremiyorum.ileride b-12eksikligi olabilirmi? babamizda oldu ignelerle eksikligi giderdiler.dr.lar hic et tuketmiyormusun demislerdi.                                                           2-gidalarin maya icermesi nasil b-12 vitamini oluyor bu konuyu biraz acarmisiniz?                                          
                          3- bazi kisilerde b-12emilimini saglayan enzimlerin yas ilerledikce azalmasi ve ya emilim bozuklugu oldugu dogrumudur?
                      cok sagolun.sevgi ve saygilar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2013 Saat 03:20
1- Insanlarda, dogrudan, B12 vitamini eksikligi olmaz. Zira, nerede ise butun gidalarda vardir. B12 eksikligi, B12 vitamininin emilmesini saglayan; sindirim sistemindeki; "intrinsic faktor" eksikliginden dolayi olur. Takmayin kafaniza...Bu hususta yapilan "yaygara" sirf, bu tahlili daha sik istemek icindir. "Tamamen duygusal" ..
2- B grubu vitaminler, maya hucreleri tarafindan, fermentasyon esnasinda olusuyorlar.
3- Dogru. Bak: 1.sik !!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat