grip aşısı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41065
Tarih: 12 Eki 2025 Saat 17:13
Konu: grip aşısı
Mesajı Yazan: melekylmz
Konu: grip aşısı
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2013 Saat 10:48
merhabalar hocam.kızım 3.5 yaşında.sizin tavsiyeniz üzerine prakten şurup kullanıyoruz.5 gün oldu.2 gün daha kullanıp 3 gün ara verecegim.sonucu size yazacağım.hocam benim sorum başka.ben kızıma grip aşısı yaptırmak istiyorum.kreşe gidiyor.daha 1 hafta önce geçmişti gribi bu gün tekrar hapşırık ve burun akıntısı başladı.ben hiç grip aşısı yaptırmadım.kaç doz yaptırmalıyım ve bu şekilde grip iken aşı yaptırmamda bi sakınca var mıdır.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2013 Saat 01:35
En az;1 ay ara ile 2 dozda yapilacak. Eski maillere bakin.
|
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2013 Saat 21:31
hocam 3.5 yaşındaki kızımın gribi iyice arttı.bogazı acıyor.çok fazla öksürüyor.öksürürken kusuyor ve balgam çikıyor.hocam bide çok hızlı ve hırıltılı nefes almaya başladı.dakikada 55 nefes sayımı bazen daha fazla ve hırıltılı.bu durum beni endişelendiriyor hocam.ateşi 38.5 geçmedi.bal limon verdim sırtına vicks sürdüm başka hiç bir ilaç vermedim.bu nefes konusunda ne yapmalıyım hocam.ciğere inmiş midir
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2013 Saat 01:32
Cigerlere inmis olsa bile, (bu duruma; Bronsiolit denir) tedavi degismez. Zaten atesinin olmamasida onemli bir durum olmadigini gosterir. Bol "sicak su buhari", Serum Fiz ve Limonlu bal yeterlidir.
|
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2013 Saat 09:26
çok sağolun hocam.bugün daha iyi gibi.limonlu bal veriyorum.burnu tıkalı değil sürekli akıyor zaten.gece başım ağrıyor dedi.1 ölçek calpol verdim.ateşlenmedi gece hiç.tekrar teşekkürler hocam
|
|