Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

salya tutamama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41083
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 19:42

Konu: salya tutamama
Mesajı Yazan: dizzy_mery
Konu: salya tutamama
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2013 Saat 14:47
hocam merhabalar..ben istanbulda bir okulda rehber öğretmenlik yapıyorum.2007 doğumlu birinci sınıfa giden erkek bir öğrencim var. 3 aylıktan itibaren salyasını tutamıyor. doktora gitmişler ama çok da bilgili bir aile diil o yüzden bir işe yaramamış. çocuğa 2010 yılında dil gelişim geriliği tanısı konmuş. ama salyası için bir şey söylenmemiş. çocuk uyurken ve yemek yerken ya da sakız çiğnerken salyasını tutabiliyor ama onun dışında tutamıyor. salyası yüzünden arkadaşları tarafından dışlanıyor, o yüzden de agresif tavırlar sergileyip onlara saldırıp vuruyor. salya salgılama sebebi ne olablir ya da hangi doktora gidilebilir yardımcı olursanız çok sevinirim..

-------------
PANDORA

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2013 Saat 19:03
Bazi cocuklar, bu sekilde, (salya demeyelim) agiz suyunu akitabiliyor.
   " 2010 yılında dil gelişim geriliği tanısı konmuş '
Yok yahu!! bakin su Allahin isine!!.. Analar ne doktorlar doguruyor da, haberimiz yok!!!
Boyle sacma-sapan islerle ugrasmasinlar. Yutma islemi, dilden, apayri bir sistem olup, "Yutak adalelerinin" koordineli calismasi ile olan bir hadisedir. Bunun icinde, ilk once cocukta bu "refleks" hareketin gelismesi sarttir. Sakiz-jiklet cignemesinin faydasi olur. Zamanla kaybolacak..Tabii, birde; zeka seviyesinin normal sinirlar icinde oldugunu varsayiyorum...
Ayricada, boyle cocuklardan, ilerde cok iyi "gurme" ler cikar..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat