Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göz kapağında meydana gelen leke

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41100
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 21:22

Konu: Göz kapağında meydana gelen leke
Mesajı Yazan: melihyazman
Konu: Göz kapağında meydana gelen leke
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2013 Saat 09:33
Bebegimiz 27 eylul 2013 tarihinde sezeryanla 38. Haftasinda dogdu. Dogumda narkozdan etkilendi ve Dogum sonrasi burun kanalinda yasanan tikaniklik nedeniyle oksijen takviyesi yapilarak 3-4 saat kadar gozetim altinda kaldi. Dogumdan bir hafta sonra hafif bir leke olrak beliren kirmizilik daha da buyuyerek benek benek kabarikliklar olustu. Bebek doktoru onemsiz oldugunu. Ve zamanla gececegini soyledi. Daha sonrasinda goturdugumuz goz doktorlarindan biri gecici bir dirum oldugunu digeri ise pediatrik oftalmoloji uzmaninin gormesi gerektigini belirtti.  Konu ile ilgili yardimlarinizi rica ederiz.
 Fotoğraf eklemeyi başaramadım, ekteki linlerden ulaşabilirsiniz.

-------------
melihyazman

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2013 Saat 18:22
Gordugunuz leke: "KAVERNOZ HEMANGIOM" denilen, bir cins damar anomalisi olup, bu yaslarda sik gorulen bir durumdur. Zamanla daha da buyuyebilir ama en gec 10 yasina kadar kendiliginden, hicbir iz birakmadan kaybolurlar..
Maalesf cok "goz onunde" olan bir durum oldugundan, siklikla,cevrenizdeki APTAL insanlarin; salak-salak yorumlarina maruz kalacaksiniz...SAKIN, bu salakca yorumlara ve tavsiyele kanmayin. SAKIN; Lazer ile yakma isine filanda girmeyin. Yapilacak her mudahalenin, hayat boyu kalacak izleri olacaktir.. Kendi haline biraktiginizda, hicbir iz birakmadan iyilesecek..   

Mesajı Yazan: esya
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2013 Saat 19:06
Hocam buna çilek beni de deniliyor mu? Çünkü bir arkadaşımın 2007 doğumlu kızının kafasında da vardı da ona çok benziyor. Kulağı büyüklüğündeydi. Ona da doktor aynı şekilde büyüyünce kaybolacağını söylemiş. En son son sorduğumda baya küçüldüğünü söyledi. Arkadaşı rahatlatmak açısından da söylemek istedim.

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2013 Saat 19:55
Ben hic hayatimda; Turkce tip kitabi okumadigim icin; cilekmis, seftali imis, Turkce tip terimlerini hic bilmem ve kullanmam..
Yok ensede olursa; "Gul" denirmis, yok alinda olursa, "cilek" denilirmis... AMA bunlar, duz "kapiller hemangiom" olup kabarik degillerdir. Bu cocuktakinin adi; Kavernoz HEMANGIOM'dur..
SAKIN Turkce terimlerle bir tedaviye girismeyin..

Mesajı Yazan: esya
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2013 Saat 20:55
O çocukta ki de saçının içinde ve böyle kabarıktı da ondan merak etmiştim.

SmileGözümüz açıldı sayenizde hocam. Türk tıbbına inat sağlıklıyız, ayaktayız şükür....Tongue

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2013 Saat 01:58
Kabarik olanlar, nerede cikarlarsa ciksinlar, HEPSI kaybolur. Duz, leke tarzinda olanlar gecmez..

Mesajı Yazan: melihyazman
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2013 Saat 06:58
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim.goz aciklen sanki tam acilmiyor. Bu dahada buyuyup gozu kapatabilir mi

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2013 Saat 18:57
Olabilir, Erik, Mandalina kadar bile olabilir. O zamki duruma gore, tekrar gorusur, bir durum muhakemesi yapariz. Simdilik bir sey yapmayin, kurcalatmayin. Yapilacak butun mudahalelerin, HAYAT BOYU IZI KALIR.. Halbuki kendiliginden gectiginde, hicbir iz kalmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat