Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

LAKTOZ HASSASİYETİ -ACİL LÜTFEN

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41124
Tarih: 29 Tem 2025 Saat 00:36

Konu: LAKTOZ HASSASİYETİ -ACİL LÜTFEN
Mesajı Yazan: filolog
Konu: LAKTOZ HASSASİYETİ -ACİL LÜTFEN
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2013 Saat 10:21

Hocam merhaba, şimdiye kadar yazılarınızı hep okudum ilk defa soru soracagım iyi ki varsınız çok zor durumdayım. Biraz uzun olacak ama lütfen sabırla okuyun yardımınıza çok ihtiyacım var.
5 temmuzda 3040 gram 51 cm boyunda bir kızım oldu. Şu anda yaklaşık 4,5 aylık 5.500 gram ve 60 cm. Doğduğunda emmeye çok hevesliydi ama meme ucu sorunundan dolayı normal ememedi. Bir kaç gün sonra sarılık belirdi ve değeri  12 çıktı. Doktor eve yolladı ve bol bol emzirmemi söyledi ama ememiyordu kızım. Bir tane de oğlum var doğduğunda onda da sarılık çıkmıştı ve 3 gün hastanede yatmıştık, her yerini delik deşik ettiler. Kızımda da aynısı olacak diye çok korktum ve sütüm inene kadar biberondan mama sonrasında ise anne sütü verdim. Bu biberondan besleme işi  yaklaşık 5 gün sürdü. Daha sonra biberon vermedim ama kızım hiç doğru düzgün ememedi. İlk ay 700 gram, ikinci ay 700 gram, üçüncü ay 500 gram aldı ve dördüncü ayda hiç kilo alamadı. Beslenme saatlerimiz faciaydı zaten ilk 4 ay emdi ama zıplata zıplata yada uyurken emziriyordum böyle olunca da zamanla sütüm yetmemeye başladı. Bu arada yüzünde egzema tarzı alerji vardı ve kakası yeşil, ishal gibi ve sümüğümsüydü. Dördüncü ayda neonatologa gittik, belirtilerden yola çıkarak test yapmadan kızımda laktoz intoleransı olduğunu ve anne sütünü kesmemi ve bebelac LF adlı mamaya başlamamı söyledi. Ben anne sütünü kesmedim. Gündüz mama,  gece ise anne sütüne lactazm adlı damlayı ekleyip biberondan veriyorum. Gündüz  3 saat arayla 90 ml mama alıyor ama çok zorlanıyor. 3-3,5 saat açlıktan sonra  50 ml mamayı içiyor sonra agzını bile açmıyor, ben de geri kalanını uyuyunca içiriyorum. Anne sütünü de aynı şekilde içiyor. Hocam bir de hasta değil ama genzinde sürekli bir hırıltı var o da beslenmesini büyük ölçüde engelliyor, önce serum fizyolojik sıkıyorum ama faydası yok.  Bir günde mama + anne sütü 700 ml vermeye çalışıyorum. Ama çok zorlanıyorum çok yoruldum artık. Mamaya başlayınca 10 gün sonra kontrole gittik 10 günde 200 gram almıştı doktor gayet iyi ilerlediğimizi söyledi.

Hocam durum bu, şimdi;

1.       1. Test yapmadan böyle zorlu bir sürece girmek sizce ne kadar doğru? Yada doktorun dediği gibi belirtiler kesinlikle laktoz hassasiyetinin varlığını mı gösterir doğru mu yapmışız? Çünkü o berbat tadı olan mamayı boş yere vermek istemiyorum.

2.       2. Bebeğim ilk verdiğim biberondan sonra mı beni emmedi yoksa laktozdan dolayı süt rahatsız ettiği için mi emmemiş olabilir sizce?

3.       3. Hırıltısı için ne yapabiliriz?

4.       4. Tavsiyelerinizi bekliyorum hocam size çok değer veriyorum çok mantıklı cözümler buluyorsunuz lütfen yardım edin.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2013 Saat 19:26
1- 1.2kg eksigi var. Bebek sariliginin, beslenme ile hicbir ilgisi yoktur. Bu tamamen Turk tibbinin bir uydurmasidir. Laktoz eksikligi bu yasta olmuyor. Teshis palavra.
2- Anne sutune, (kaldi ise ve cocuk alirsa)devam edin. 4 ayini gectigi icin, artik mamalara ihtiyaciniz yok. Bir defalik, 50ml. "kutu sutu" verin. Dokunma olmazsa, sayi ve miktarlari arttirin. 3 gun sonra sonucu konusalim.
3- Dedigim, gibi, Laktoz entoleransi bebeklik caginda olmuyor. BIBERONA ALISTIGI ICIN BU ISLER BASINIZA GELDI.
4- Hiriltisi icin: Serum fiz. 10'ar damla buruna damlatin, hergun banyo yaptirin..
O sarlatan doktorlardan uzak durun.

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2013 Saat 23:17
cevabınız için teşekkürler hocam, bir yandan sevindim böyle bir derdimiz yok inşallah diye ama şimdi kafam karıştı yeşil sümüksü kakası döküntüleri neden olabilir acaba? inek sütü alerjisi olabilir mi?
laktoz hassasiyetinden emin olmak için tahlil yaptırmaya gerek var mı sizce?
biberona alıştığı için emmediğine ben de emimin nerdeyse ama biberonu da almıyor hocam çok zorluyorum hani ya memeyi alsın ya biberonu anlamıyorum.
hocam bir de kutu süt derken devam sütleri var onlardan mı bahsediyorsunuz? yoksa normal market sütü mü? yarın başlayıp 3 gün sonra tekrar size döneceğim hocam çok teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2013 Saat 01:46
Bu yasta "Laktoz entoleransi" olmaz ama, enzim eksikligi olabilir. Lactazym kullandiginizda, iyi gelebilir.
Normal marketlerde satilan, kutu sutleri. Mamaci doktorlarin samatalarina inanmayin. Onlarin niyetleri ve CIKARLARI baska!!!

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2013 Saat 21:18
Hocam kızıma sütü verdim ama yüzü yine egzema gibi kabardı :(

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2013 Saat 03:20
Bu; Laktoz entoleransi degildir. Inek sutu "Proteinine" karsi Allerjisi var demektir. Ayni reksiyonlar, yogurt ve peynir ilede oluyorsa, Bir muddet, "Keci sutu" ve urunlerinden kullanmaniz gerekecek..
Tahlil filanda gerekmez.

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2013 Saat 05:51
Atatürk orman çiftliğinden keçi sütü alıp versem olur mu hocam? o da ertesi güne bozuluyor sağlıklı mıdır sizce bebeğime verebilecek kadar?çok teşekkürler hocam

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2013 Saat 07:54
Dayanikli sut halinde de keci sutleri var. Marketlere bir bakin.

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2013 Saat 09:10
hocam doktorlar bebelac lf, neocate, pregomin gibi mamalar önerdiler bunlar için ne dersiniz? ek gıdaya daha geçemedik, gelişimi için sadece keçi sütü yeterli mi şu anda? (haftaya 5 aylık olacak kızım)

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2013 Saat 19:55
4 ay bittikten sonra, bu mamalara gerek kalmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat