Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tırnak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41132
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 16:24

Konu: Tırnak
Mesajı Yazan: DEFNE2009
Konu: Tırnak
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2013 Saat 15:42
Hocam merhaba, kızım 4 yaş 4 aylık.14.900 gr 101 cm. ayak baş parmağında yaklaşık 11 ay önce tırnak atması yaşadık, tırnak darbe olmaksızın kabarıyor 1 ay kadar uzuyor ve atıyor.Alttan gelen tırnak problemlı oluyor.Pütürlü engebeli ve çizik çizik.Daha sonra aynı tırnak  2.kez atınca çalıştığım Üniversitenin Eğitim ve Araştırma hastanesinin Dermotoloji A.B.D'na götürdüm Mantar denildi ya da psikolojik olabilirmiş. (üzüntü- korku gibi) mantar ilacı kullandık, tırnak attı tekrar gelen tırnak yine problemli aynı olusum baslamıs derken diğer ayagının baş parmagı fotografta  görüldüğü üzere bu hala geldi, sanırım o da atacak, Sizce  nedir hocam?Bütün tırnakları da bu sekilde olacak diye üzülüyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2013 Saat 20:20
Mantar veya Psikoloji ile en ufak bir alakasi yok..
Ilk oldugunda, ne ve nasil oldu ise, "tirnak ureten hucrelerde" bir hasar olmus. verilen ilaclarin hicbirinin, en ufak bir faydasi olmayacak. Zamanla; dokulen kisim kucule-kucule,normal halini alacak.

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2013 Saat 12:51
O zaman tedavi için verilen mantar ilacını (solüsyon) ve Ma.....sol isimli kremi kullanmamıza gerek yok.
Teşekkürler hocam...
Peki gelişimini nasıl değerlendirirsiniz hocam?Defne 4 yaş 4 aylık.14.900 gr-  101 cm.Ek olarak kullandığımız vitamin desteği yok.İştahlı bir çocuk değil, az yer ama yer. Ama günlük 500 ml sütünü içer, bal katarak.Et yemeklerini az da olsa yer, ama dediğiniz gibi hareketli olduğundan büyüklerin tabiri ile et tutmuyor sanırım.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2013 Saat 23:54
Boyu iyi de, 1.1kg eksigi var. Geriden gelse bile, az da olsa muntazam kilo aliyorsa, fazla ustune varmayin.

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2013 Saat 09:38
Teşekkürler hocam, iyi ki varsınız...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat