Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gözde çapak ve Tobrased

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41134
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 15:48

Konu: Gözde çapak ve Tobrased
Mesajı Yazan: özge deniz
Konu: Gözde çapak ve Tobrased
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2013 Saat 17:33
Merhaba doktor bey

Oğlum 3,5 yaşında. Cumartesi günü gözleri çapaklandı. Daha önceden de böyle bir sorunumuz olmuştu ve tobrased'e 5 gün devam etmemizi önermiştiniz. Size sorum gözündeki çapaklanma geçse dahi yine de 5 gün tobrased'i kullanmaya devam edelim mi yoksa çapaklanma geçince kullanmayı bırakalım mı?

Bir sorum da bugün damlayı kullandığımızın 4'üncü günü. Gözdeki çapaklanma geçti. Ama sabah yine gözüm kaşınıyor deyip sol gözünü devamlı kaşımak istedi. İyileşmek üzereyken yeniden mikrop kapıyor olabilir mi, yapmam gereken başka birşey var mı?

İlginiz için teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2013 Saat 20:26
Evet, gecse bile en az 5 gun kullanin...
Eli ile kasiyarak mikrop bulastirabilir, zaten bu yuzden, saglam gozede damla damlatiyoruz. Damla kullanilirken, yeni mikrop bulastirilamaz.

Mesajı Yazan: özge deniz
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2013 Saat 21:44
Doktor bey bir sorum daha var. Tobrased'i Günde 4 kez damlatıyorum ama saatlerine çok dikkat edemiyorum. Örneğin sabah damlatıyorum. Kreşe gidiyor. Akşam kreşten geldiğinde damlatıyorum. Sonra gece yatmadan en son da sabaha doğru. Yani 6 saatte bir damlatamıyorum saat aralıkları düzensiz oluyor. Bu şekilde uygun mu diye sormak istedim. Başka türlü yapamıyorum çünkü kreşte damlattırmıyor.

Cevabınız için teşekkür ederim...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2013 Saat 21:57
6 saat aralar cok muhim degildir, ufak tefek kaymalar olabilir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat