Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ACİL!!! Halsizlik(kusma)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41225
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 20:03

Konu: ACİL!!! Halsizlik(kusma)
Mesajı Yazan: mukadder
Konu: ACİL!!! Halsizlik(kusma)
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2013 Saat 13:37
Merhaba hocam,
5,5 yaşındaki oğlum dün akşama kadar iyiydi, akşam yemeğini zorlamamla yedi ve 1 saat sonra hepsini kustu. Çok halsizleşti. Sabaha kadar hep midesi bulandı, hiç bişey yemedi, sadece su içti, onu da hep kustu. İlk kusmasından beri (18 saat geçti) 2 kez ishal gibi tuvalete çıktı. Ateşi yok. Azcık muz yedi, sonra onu da kustu, zaten hiç iştahı yok, zorla az bişey yese onu da kusuyor. Acile götürdüm, klamoks, reflor ve calpol verdi. Ben bunların hiçbirini almadım, sizden öğrendiklerim doğrultusunda. Şimdi açlıktan, halsizlikten hep uyuyor, ne yapacağımı bilemiyorum. Ne zamana kadar dayanabilir yemeyip, içmemeye, ya da herşeyi kusmaya. Serum taktırmaya götürsem mi? Dr. yarın polikliniğe getirin, hala bişey yememişse o zaman serum takarız dedi.
Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2013 Saat 19:13
SAKIN... O ilaclari vermeyin, cocuk "Duman" olur. Sadece bol;su/sivi teklif edin. Cani ne isterse de, onu yedirin, pehriz diye bir sey yok.
Eger; ishalden sonra, kusma devam ediyorsa, bu "Rotavirus" veya diger virutik ishallerden biridir, bunun da tedavisi yoktur VE 1 HAFTA SURER... Su kaybi olursa, Serum takilmasi gerekebilir.
Kusmalari onlemek veya en azindan; azaltmak icin: Gunde 2X1 Emedur100 fitil kullanabilirsiniz...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat