Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bitmeyen öksürük ve reflü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41231
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 18:59

Konu: Bitmeyen öksürük ve reflü
Mesajı Yazan: peymaa
Konu: Bitmeyen öksürük ve reflü
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2013 Saat 19:13
Kadir Bey, tekrar merhaba!
6,5 yaşındaki kızımın size daha önce danıştığım ve perebron tavsiyesinde bulunduğunuz öksürüğü ilaca rağmen geçmedi ve Eylül ayı başından beri devam ettiği için, tavsiye üzerine bir KBB Prof' a götürdük. Reflü teşhisi koydu ve 1 haftadır Gaviscon ve Xyzal kullanıyoruz. Kullandığımız ilk günden itibaren gece öksürüğü hiç yok. Doktor bugün bizi bir gastroenterelog'a yönlendireceğini, endoskopi gerekebileceğini söyledi. Reflünün değişik bir çeşidi olduğunu belirtti( çünkü bizde mide yanması gibi bir belirti yok) fakat ismini hatırlayanıyorum. Nefed borusu ve ses tellerine etki edermiş.
Endoskopiden çok korkuyorum, bu konuda ne dersiniz? Reflü ile ilgili size gelen mesajlara verdiğiniz cevapları okudum. Bizde kusma yok. Doktor da yeni yetme değil
Saygılarımla

-------------
payanoglu

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2013 Saat 19:44
Oturun, oturdugunuz yerde... Belki de kendiliginden gecti.. Onu da anlamak icin, tedricen ilaclari azaltarak kesin bakalim ayni sikayetleri geri gelecekmi?,,,

Mesajı Yazan: peymaa
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2013 Saat 21:27
Biz 3 yıldır yazın gıcık şeklinde kışın nöbet şeklinde çekiyoruz. Ltf. Biraz ayrıntı verir misiniz? Gittiğimiz doktor hakkında size buradan görüş de soramıyorum. Uzun zamandır 1 hafta kesintisiz öksürüksüz geçirmedik. İlk defa 1 haftadır rahatız.

-------------
payanoglu

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2013 Saat 22:04
Hastanizi takip etmedigim icin, kesin konusamiyorum. Belki ilac tesiri ile gecti, belki kendiliginden gecti..
Bunu ogrenmek icinde, ilaclari bir kesip bakmak lazim... Ilaclari kestikten sonra; 2-3 gun takip edip, sonucu yazin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat