Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

pekmez

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41330
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 01:14

Konu: pekmez
Mesajı Yazan: inci06
Konu: pekmez
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2013 Saat 19:24
Hocam oğlum 18 aylık ona evde kendim bebe bisküvisi yapıyorum arada bir. Bisküvisinin içinede genelde pekmez koyuyorum bugün okuduğum bir yazıda pekmezin pişirilmemesi gerektiği yüksek ısıda zararlı bir madde ortaya çıkarttığı yazıyordu. Koska adlı bir firmada pekmezi HMF(Hidroksimetil furfural) oranının yükselmemesi için kapalı ve vakumlu ortamda el değmeden ve 80 derecenin uzerine çıkılmadan ürettiklerini diğer türlü kansorojen olduğunu belirtmiş. Saglıklı bir sey yapalım derken sıkıntı olmasın istiyorum. Pekmez gibi bal gibi gıdaların yüksek ısıya maruz kalması sıkıntı olurmu hocam. Teşekkürler. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2013 Saat 02:10
Dikkat ederseniz, Pekmezin yapilisi sirasindaki yuksek isidan bahsediyor... Evde kullanirkenki isidan degil...
Pekmez, ANADOLUDA, asirlardan BERI, kaynatilarak, suyu ucurularak elde edilir. Bu esnada, 100 derecenin cok ustune cikan isilar kullanilirdi..Sekerin kesfine kadar uzun seneler coluk-cocuk, herkez tarafindan kullanildigi halde; Hickimsede, kansorejen etkisi gorulmemistir..

COK BARIZ: Bu uckagitci firma, sirf obur firmalara camur atabilmek icin boyle bir namussuzluk ortaya atmis.. Aynen," Yuksek isida" Bebe biskuvilerinde; "Akryl amid" olusuyor diye obur firmalara camur atan biskuvi firmasi gibi..   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat