Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kan sayiminda demir

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41375
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 05:56

Konu: kan sayiminda demir
Mesajı Yazan: zelha
Konu: kan sayiminda demir
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2013 Saat 21:47
Kadir bey merhaba kizim 8 aylik 69 cm. 7600 kg. Demir il aci vermedim kontrolünde 10.6 cikti kan sayimi. normal olan 11.6 dedi altinda imiş.8 damla önerdi.ben kizimiin beyazkigi ve zayifligi sebebiyle korktum 3_4 defa 4 damla verdim.bu da daha bir tedirgin etti ne yapmaliyim.birde bende kansizlik var ilac kullNiyorum.bendeki kansizliktan bebegim etkilenirmi.çok fazla konuda sizin onerilerinizi arastiriyor onu uygukuyorum.çok şükür ilaç siz bugüne geldik siz demir il aci verirseniz hastaliklarla ugrasirsininiz diyorsunuz biraz açabilir misiniz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2013 Saat 22:30
Cahil oldugundan oyle soyledi... Tahlili yaptirdiginiz sahtekar laboratuvar, 8 aylik cocuklar icin olan normal degerleri(HGB:10.5-13.0g/dL) degil, eriskinler icin olan normal degerleri yazdigi icin oyle "suni olarak" dusukmus gibi goruluyor. Maalesf, bu sahtekarlik son derecede yaygin yapiliyor...
Ilaclarin icindeki; Serbest Demir elementi, mikroplar icin; "Buyume hormonu" gibi etki eder. Bu sebepten,Laboratuvarlarda; Mikrop uretebilmek icin kullanilan vasatlara kan ilave edilir(Cukulata agari, Kanli vasat gibi).
Benim yazarlar bolumundeki kisimda, "Anemi" ile ilgili makalemi okuyun.   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat