Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bronşiyolit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41376
Tarih: 17 Mar 2026 Saat 00:40

Konu: bronşiyolit
Mesajı Yazan: gunesruzgar
Konu: bronşiyolit
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2013 Saat 21:49

Merhaba hocam,
oğlum 5 ay bir haftalık,kilosu 9320 gr boyu 64 cm baş çevresi 43.8 sadece anne sütü ile besleniyor.Son 3 gündür şiddetli öksürük,burun akıntısı var fakat ateşi yok.Serum fizyolojik,coldmix ve sık banyo ile tedavi etmeye çalışıyordum.Doktorunu aradığımda pedit.. şurubu 2 gün kullanmamı geçmezse gelmemi söyledi.Sizin yazılarınızdan da takip ettiğim kadarıyla şurubu kullanmadım tabii ama öksürük daha da şiddetlendi ve beraberinde ıslık sesi gelmeye başladı.Doktoru daha önce geçirdiği iki gripte de sizin yolunuzu izlediğinden kendisine güveniyordum ama ıslık sesini ve geçmeyen öksürüğü söyleyince hemen gelmemi söyledi,ciğerlerini dinledi ve ıslığın ciğerlerinden geldiğini hastalığın ciğere indiğini ve hava vermesi gerektiğini söyledi.Ayrıntılı olarak sormaya çalıştığım içeriğini ama sadece hava dedi.Böyle olunca ve tabii ciğerlere inmiş cümlesini duyunca korkudan kabul ettim ve hava verildi o esnada hemşireye içeriğini sorunca vento..n dedi.Tekrar doktora bunu zararlı olabileceğiyle ilgili soru sorduğumda yapmak zorunda olduğumuzu yoksa ilerleyeceğini başka türlü geçmeyeceğini söyledi.Bronşiyolit teşhisi koydu.Evde de 3 gün boyunca 8 saatte bir hava vermemizi söyledi,ventol..n ve serum fizyolojik karışımı.Ek olarak da bu hava makinesiyle serum fizyolojik kullanımı da verdi. Uzatmadan sormak istedğim yazılarınızdan bunun tamamen yanlış olduğunu okuyorum fakat kafamda soru işareti yaratan ise hava verildikten sonra ıslık sesinin kesilmesi (ben de duymadım doktor dinlediğinde de ses yok artık dedi )ve oğlumun daha iyi görünmesi.doktorunun genelde tedavi yöntemlerinin size benziyor oluşundan ona güveniyor olmam.Bu nedenle tekrar sormak istedim ne yapmalıyım .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2013 Saat 22:40
Esas o Ventolini vererek, iyi halt etti... O islik sesini yapan; "brons daralmasi" akcigerlerin kendisi korumak icin, virusler asgilara inmesin diye yaptigi bir savunma mekanizmasidir...Yapilan is; "hokkabazliktir".. Aynen, atesli cocuga, Serum icinde Novalgin verilerek, o anlik atesinin 'sip diye' dusurulmesi gibi...
SAKIN: Ventolin veya verdigi hicbir ilaci kullanmayin, hastalik dahada asagilara inecek, is uzayacak... Sadece benim anlattiklarimi uygulayin.

Mesajı Yazan: gunesruzgar
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2013 Saat 22:48
İlginize çok teşekkür ederim hocam.Eve geldiğimizde vermem gereken ventolini vermeyip cevabınızı bekledim.Bu kadar erken cevap verdiğiniz için çok teşekkürler,dediklerinizi uygulayacağım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat