Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

astım oldugunu nasıl anlarım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41401
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 12:54

Konu: astım oldugunu nasıl anlarım
Mesajı Yazan: ece285
Konu: astım oldugunu nasıl anlarım
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2013 Saat 22:02
Merhaba Hocam

1-kızım 4,5 yasında acaba  alerjik astım olabilirmi şüphesi başladı örneğin gözlerinin altı sürekli gün içerisinde kızarıyor özellikle düğüne gittiğimizde(sanırım toz kalkmasından)şişip kızarıyor, koşunca öksürük başlıyor,soğuk algınlığı oldugunda 2-3 ay süren balgamlı özellikle geceleri uyandıran inatçı öksürüğü var bunlarda acaba alerjik astım olabilirmi diye düşündürüyor.. nasıl bir yol izlemeliyim ne gibi tahliller yaptırabilirim?astım çıkarsa nasıl tedavi ediliyor?

2- birde hocam kızım 53 aylık kilosu 23 boyu ise 103 cm sizce çok aşırı bir durum varmı?

saygılarımla..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 00:50
1- ASTIM: Nefes kolay ve sessiz alinir, ses vermek sikintili ve seslidir. Buradaki sas; hiriltidan ziyade, islik calar seklinde, "wheezing" denilen sekilde olur. solunum sayisinda artma olmaz. Oksuruk cok nadirdir. Gogus capi genislemistir. Astim'in tedavisi yoktur. Mevcut ilaclar, sadece, "Astim krizlerinin" arasini acmaya yarar. Bir astim krizi hicbir zaman, 2-3 hafta surmez. Gunumuzde, butun gripler; Astim (veya Bronsit) diye teshis edildiklerinden, butun bir kis boyunca, devamli Astim olup, hic Grip gecirmeyebler; "Organize kazik" yemisler demektir...
2- 4.5 yasinda: 1cm boy fazlasi, Agirlik: 6.5kg fazlasi var. Yemekleri azaltip sut miktarlarini arttirmaniz gerekir.. Yoksa, tipik, Anadolu kadini tipinde bir sey(!) olur..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat