Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş ve ilaç

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41404
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 17:21

Konu: ateş ve ilaç
Mesajı Yazan: cemre12
Konu: ateş ve ilaç
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 00:23
hocam merhaba..

20 aylık kızım bu akşam üstü ateşi yavaş yavaş yükselmeye başladı..akşam 8 de huzursuzluk başlayınca 1 ölcek ibufen şurup verdim ateş düştü ancak gece 12 de daha da yükselerek 41 e çıktı..eşim doktoru aradı paranox fitil verdik..bu ilçları bu şekilde kullanmak doğrumudur..yani şurubu verip 4 saat sonra fitil vermek uygunmudur..doktor tavsiyesiyle verdik ama içim rahat değil..teşekkür ederim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 01:21
Atesi dusurmekle elinize ne gecti zannediyorsunuz? Bir seymi tedavi ettiniz? Hayir, hicbir faydasi olacak bir is yapmadiniz. Ates ile ilgili makalelerimi ve eski mailleri okuyun.
Ibufen ve ParaNox farkli ilaclar oldugundan, bir zarari olmadi. Ama sunuda bilin, ates; vucudun savunma mekanizmasidir. Bilhassa Griplerde; ates dusurdugunuzde, hastalik suresi uzar.
eger cocugunuzun agizinda; pis bir koku ve dilinde; kalin bir pas tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmez.

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 08:06
okumazmıyım hocam her ateşte tekrar okuyorum...20 ay boyunca hiç düşürücü vermedim..ilk defa dün kullandım çünkü doktorumuz sıkı sıkı tembih etti 38.5 geçince düşürün diye..eşim korkudan veriyor..değiğiniz gibi kısa süre düşüyor sonra daha da yükseliyor..

grip geçirmişti tam bitti ve ateşlendi..gribi yok..ağzı dili de normal..beslenmeyi reddetme ve hafif kusması var..ishal olabilir diye düşünüyorum ateş devam ederse tes yaptırayım mı hocam ?

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 19:27
Takip edin, birsey yaptirmayin. Cocugun genel durumu cok muhimdir. ATES ne kadar yuksek olursa olsun, ciddi durumlarda; atesi dusuremezsiniz. Atesili devre aralarinda; genel durumu duzeliyorsa; hastalik viraldir.

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 20:18
hocam dayanamayarak kan ve idrar testi yaptırdım:

WBC : 6.9
RBC :4.16
HGB :10.4
HCT :32.5
PLT :176
MCV :78
MCH :25
LYM :48.5
MON :5.1
GRA :49.1

İDRAR TAHLİLİ
Sadece keton pozitif..diğer değerler negatif..

doktor ilaç vermedi 3 gün takip edin dedi..ama herşey normalse neden ateşi var ?

hocam bir de 20 aylık kız 87 cm 12.700 gr kilo fazlası varmıdır teşekkür ederim...

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 22:39
Gayet basit, Grip basliyor... Hayret, ilac vermeyen bir doktor!!!
Boy;7cm. Kilo:1.7kg fazla.. Boyuna gore; 700gram fazlasi var. Yazilarimi makalelerimi okumaya devam edin.

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2013 Saat 22:29
hocam iyi akşamlar..
kızımın bu gün ateşi sona erdi keyfi yerinde ama karında çok ve sırtında daha az döküntüler oluştu. daha önce 6. hastalık geçirmiştik 3 gün sürmüştü ateşi ..döküntüler 6. hastalıkla aynı ama ateş 2 gün sürdü ve artı olarak iki yanağı da boyanmış gibi kıpkırmızıydı..

bu hastalığın adı varmıdır.. yoksa yüksek ateş sonrası döküntü olabilirmi? teşekkür ederim..

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2013 Saat 02:55
Eger; agiz kenari soluk, yanaklarda; "Kelebek kanadi" gibi kirmizi dokuntu varsa, 5. Hastaliktir. Onemsizdir, zarari ve /veya tedavisi yoktur. 3 safhada doker: Yanakta, govdede, kol ve bacaklarda.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat