Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Vitamin ve Omega

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41418
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 16:48

Konu: Vitamin ve Omega
Mesajı Yazan: ozlem13
Konu: Vitamin ve Omega
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 19:08
sevgili Kadir bey
kızım 3,5 yasında. sıze 3 farklı sorum olacak sıze.

birincisi;
yaklasık bır hafadır evımızde anneannesıyle bırlıkte zaman gecırıyor. kızımın sut ıcmeme gıbı problemıne cozum olarak anneannesı ılık sutun ıcıne bıraz bal bı tatlı kasıgı kakao ve sadece sabahları az pısmıs bıldırcın yumurtası koyup ıcırıyor. ne kadar dogru oldugunu ogrenmek ıstıyorum.

ikincisi;anneannesi gelirken kızım ıcın ıkı farklı surup almıs. bı tanesi, Sambucol adında vitamın, dıgeri Multi-tabs omega3 surup. ıkısnı de duzenlı verıyor. sızce uygunmudur?

Ücuncu ve son sorum tum bunlar bagırsakta bı rahatsızlıga sebep olur mu? cunku bıkac gundur her gaz cıkarmasında ıc camasırına kaka bulasıyor. bıraz kotu koku yayıyor etrafa. bı baglantısı varmıdır merak edıyoruz. sımdıden cok tesekkurler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 22:07
1- Bildircin yumurtasi haric, gerisine bir itirazim yok. Bildircin yumurtasi satilsin diye uydurulan "safsatalara" inanmayin..
2- Parasi coksa alsin.. 3.5 yasinda ne olacaksa!! Bunlarla ugrasacaginiza, dislerin curumesini onleyen; Zymafluor'u kullaniyormusunuz???
3- Ictigi suruplar yapiyor.. Her ikiside, kaka yumusatici etkiye sahiptir..

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 22:34
cok tesekkurler ...zymafluor uzun suredır kullanıyoruz sayenızde.:) diş denılınce sunu sormak ıstıyorum; gecenlerde dıs dokdorumuzla  ılk kontrolumuzu yaptık kızımla. oykunun uzun suredır azı dıslerınde curuk baslangıcı vardı.(umarım zymafluor ile durdurabılmısızdır)biz de doktorumuza sorduk "  duzenlı dıs fırcalamamaıza  ragmen neden curukler olusuyor" dedık. doktor bey " bazen genetık yatkınlık nedenıyle olabılıyor" dedı. bu durum uzucu tabkı ama acaba zymfloor kullanıyor olamamız curuklerın ılerlemesını durdurur mu? bır de doktor bey sızın karrarınız ama ben dolgu yapılamsını onerıyorum dedı sız ne dersınız? suan bı agrısı yok keyfı yerınde...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 23:03
Dis cucrukleri, ne kadar erken farkedilir ve dolgu yapilirsa, o kadar iyi olur.
AMMMMMAAAA..... 3.5 yasinda bir cocuga da, bu dolguyu "anestezi" ile yaptirmam...

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2013 Saat 00:05
cok haklısınız. zaten doktor bey de aynı seyı soylemıstı. bu yastakı cocuklara anestezı yapmıyoruz. cok farkında olmadıkları ıcın sorun olmuyor demıstı. fakat bazen farklı tepkı verebılıyorlar oyuzden cabuk ve nıtelıksız dolgu yapmak zorund akalabılıyoruz. bu da dıs ıcın olumsuz bısey olabılıyor cunku dolgu halıyle zamnla dusup dıs daha hassas bı durumda kalıyor daha cabuk curuyor demıstı buyuzden karar 
sızın dedı. hersey ıcın cok tesekkurle kadır bey.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat