Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aşılar(grip)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41429
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 12:26

Konu: aşılar(grip)
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: aşılar(grip)
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 20:44
               merhabalar Kadir bey;
                   soru1=anaokulu caginda en cok hangi tür grip virusleri hastalik yaparlar?
                        soru2=12 aralik itibariyle grip asisi yapilmasinda gec kalinmismidir? gecen hafta 39derece 3 gun atesli grip geciren bir cocuk(3.5yasinda)hala grip asisi yapilabilir mi?
                           soru3=o cocuk artik virusu kapmistir  :deniyor,asiya gerek yoktur"Dogrulugu nedir?
                              soru4=grip asilari uretilirken her yil sekil degistiriyorlar)o yila olabilecek viruslari nasil biliyorlar.?NOT=esim merak ediyor.
                     sevgi ve saygilarla ok sagolun.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 22:53
1- Doktormusunuz?
Influenza A ve B tipleri, RSV, Coxsackie, Rhinovirusler,
2- Grip asisini, Mart ayinda bile yaptirabilirsiniz.
3- Bilmiyoruz. Ayricada, ilave asi olsa bile, antikorlari daha fazla ve uzun omurlu olacagi icin, genede fayda saglar.
4- Simdiki Grip asilari icinde; 2 tane; Influenza-A ve 1tane; Influenza-B vardir. Her sene, bunlardan sadece bir tanesi degistirilir.
MESELA: Bu sene yapilan; ASI icindeki, 3 taneden biri olan; "domuz Gribi" asisi, 2009'dan beri degismemistir. 4 senedir ayni asi yapilmaktadir. Diger 2 virus, hersene degistirilmistir. bunula ilgili makale ve eski mailleri okuyun.

Mesajı Yazan: kıvanç
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2013 Saat 23:10
     1=Hayir Hocam dr. degilim.kivanc in annesi.ikimizde 3 aydir atessiz , sumuklu grip oluyoruz da(sayenizde kendimize zarar vermeden atlatiyoruz.grip asimizi eylulde olduk.o yuzden sordum.
          2= arkadas 3.5 yas kizini asilatmamisti , atesli grip oldu,evde bebek de var,kresede gidiyor, ona simdi asinin faydasi olurmu diye sormustum.Cevabimi aldim(olabilirmisiz)
cok sagolun.
              3=sorum da babamiza cevap verebilmek icindi.KizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat