Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebekte Zor kaka

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41439
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 17:07

Konu: Bebekte Zor kaka
Mesajı Yazan: semuna
Konu: Bebekte Zor kaka
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2013 Saat 13:34
Hocam kızım 35 günlük kakasını Zor yapıyor. Biraz biraz haz çıkarırken yapıyor. Dün kulak çubuğuna zeytinyağ surup yaptırdım.geceleri ıkınıyo ıkınıyo az bi kaka çıkıyor ağzıyla beraber. Cok emmek istiyor sonrada kusuyor bu sefer. Dogum kılosu 3350. 1 aylık kontrolünde 4600du ılk doğduğunda günde 5-6 kere yapıyordu onuda kala yapacagı zaman ıkıntıyla yapıyordu doğduğundan beri . 30 günlükten sonrada bu sekilde zor kaka başladı. 50 güne kadar sürüyor duyorsunuz . Hocam bu süre içinde baska yapmam gereken bişey var mı. Fitil kullanmam gerekir mi . Kaka yapana kadar uyku uyutmuyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2013 Saat 19:08
BEBEKLERDE:
-20. gunde: Gaz
-30. gunde: Zor kaka yapma devreleri baslar.Yapabileceginiz tek sey; her ikindiginda; kulak cubugu ile uyarmaktir. 50. gunden sonra da, 2 yasina kadar bile uzayabilen donemde de, cocuklar, 5-7 gunde bir bile kaka yapabilirler, ama bu donemde ikinma olmaz. .
Yumusak kakayi, isterse; 7 gunde bir yapsin, onemli degildir. Problem; sert kaka yapmasidir.
Genellikle, saf anne sutu alanlarda bu durum pek gorulmez. Anne sutunden baska bir gida aliyormu?

Mesajı Yazan: semuna
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2013 Saat 20:06
Sadece anne sutu alıyor ve kakası yumuşak oluyor bazen puturlu bazen su gıbı. Sımdılık 2 günde 1ama ıkınmaktan gece uykusu hep kesik kesik uyuyor .

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2013 Saat 21:17
Normal... Benim; yenidogan ile ilgili makale ve maillerimi okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat