Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hastalık(Domuz Gribi)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=41502
Tarih: 22 Ara 2025 Saat 23:09

Konu: Hastalık(Domuz Gribi)
Mesajı Yazan: eceselcuk
Konu: Hastalık(Domuz Gribi)
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2013 Saat 08:34
Hocam merhaba,oğlum 6,5 yaşında Cumartesi günü ishal başladı hafif baş ağrısı ile,dün akşamdan beride çok yoğun öksürüğü var.şimdi burunda doluluk başladı.biraz iştahsızlık var,kusma olmadı ama bulantısının olduğunu söylüyordu.ateş genellikle geceleri 37,5 civarında oluyor.öksürük çok rahatsız ediyor uyuyamıyor 3 kere arka arkaya öksürüyor 2-3 dk sonra tekrar başlıyor.bu durumda ne yapmamız lazım?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2013 Saat 16:42
Hocam bugün hep yattı ateşi 38,5 oldu şimdi mecburen dolven verdim ağrısı vardı çünkü.ishal durumu günde 1 yada 2kere tuvalete çıkıyor ama çok sulu.antibiyotiklik durumu olsa bile ishalken verilebilir mi?gerçi ağzında ekstra kötü bir koku pas lekesi yok ama..halsizlik ve iştahsızlık var.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2013 Saat 20:04
Domuz Gribi geciriyor.. 1 hafta kadar surer. Tedavisi, viral oldugundan, yoktur. Hele Antibiyotik verilmesi, son derecede kotu netice verir.. Bol su/sivi/icecek teklif edin.. Kusma cok olursa; gunde,2x1 Emedur100 fitil, 2x1 kullanabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2013 Saat 18:12
Kadir hocam tekrar merhaba,oğlumun ateşi 3 gündür geçmiyor 39,5 gördük en fazla dün geceden beri de 38,5 da seyrediyor çok öksürüğü var bağlamalı gibi,burunda çok dolu hep içine çekiyor tabi.iştahsızlık devam...genel hali çok kötü değil ama genelde uyumak,oturmak istiyor.OKulada gidemiyoruz 4gündür haliyle etraftakilerin artık Dr a gidin demesinden yoruldum,
Aynı şekilde bende hasta oldum ama bende ateş yok çok halsizlik var yattığım yerden kalkamıyorum ama asıl sorunum boğaz ve göğsümdeki ağrı o kadar acıyorki öksürmeye korkuyorum,yoğun bi öksürüğüm yok ama hapşırırken bile acıdan kıvranıyorum birde çok yoğun burun akıntım var,bugün tantum spreye başladım dediğiniz çaylardan içiyoruz(ıhlamur vs. )ama böyle Dr a gitmeden oturuyoruz göğsümüze falan inermi ondan korkuyorum yada tehlikeli bir hal aldığını nasıl anlarız ?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2013 Saat 00:12
Doktora gidemediginiz icin, gogusunuze filan inmez.. EN AZ 1 hafta cekeceksiniz, ondan sonrasi, "yokus asgi" her gun biraz daha duzeleceksiniz.. Oturun, oturdugunuz yerde.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat